StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Точно не в холодильнику: експерт розповіла, де потрібно зберігати помідори

5 березня 2024, 03:48оновлено 8 березня, 14:03
289
Експерт з питань харчування розповіла, де правильно зберігати помідори для того, щоб продовжити їх термін зберігання і зберегти смак.
Точно не в холодильнику: експерт розповіла, де потрібно зберігати помідори
Чому не можна зберігати помідори в холодильнику - відповідь експерта / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Здавалося б, логічно зберігати деякі фрукти в холодильнику, але виявляється, що це може бути найгіршим місцем для ваших помідорів.

Всі любителі помідорів хочуть отримати однаковий результат, коли справа доходить до використання їх у гарячих стравах, салатах або бутербродах - свіжі та солодкі плоди, які можна їсти або готувати з ними якомога довше.

Вони не тільки смачні, але й мають багато переваг для здоров'я, і їх можна використовувати для приготування різних страв. Але ключ до найкращих "яблук кохання" полягає в тому, щоб зрозуміти, як їх потрібно зберігати відповідно до процесу дозрівання, повідомляє Express.

відео дня

Якщо вам цікаво дізнатись більше про правила зберігання продуктів, рекомендуємо наш матеріал: Дієтолог назвав 5 продуктів, які після морозилки стають навіть кориснішими.

За словами Лаури Фоунтес, авторки кулінарної книги та засновниці кулінарного шоу Momables, все залежить від кольору ваших помідорів. Якщо ви зберігаєте зелені, недозрілі помідори в холодильнику, ви зменшуєте їхні шанси на дозрівання взагалі. Однак, якщо ваші помідори вже червоні та стиглі, ви можете продовжити їхню свіжість, поклавши їх у холодильник.

"Стиглі помідори пролежать на вашому прилавку лише близько двох днів. Якщо вам потрібно, щоб вони пролежали трохи довше, ви можете покласти їх у холодильник, і це сповільнить процес дозрівання. Але не варто класти в холодильник зелені помідори, тому що вони взагалі не дозріють".

За словами експерта, найкращий спосіб зберігання зелених помідорів - це тримати їх у "прохолодному, сухому місці" - подалі від тепла та сонячного світла.

"Я рекомендую зберігати помідори на тарілці або блюді, якнайдалі від плити або духовки. Коли ви будете готувати протягом тижня, вона буде виділяти тепло і змусить ваші помідори дозріти дуже швидко, зробити їх кашоподібними і вони зіпсуються. Якщо у вас є зелені помідори, і ви хочете зробити завтра бутерброд і хочете, щоб вони дозріли швидше, покладіть їх на підвіконня - непряме сонячне світло допоможе прискорити процес", - зазначила вона.

Щоб максимізувати якість зелених помідорів, ви повинні дозволити їм дозрівати природним чином, подалі від сонячного світла. Коли помідори стануть червоними і повністю дозріють, їх можна зберігати в холодильнику, щоб вони довше зберігалися.

Найкраще зберігати помідори цілими, але якщо ви вирішили нарізати їх для приготування страв, накрийте їх харчовою плівкою, щоб зберегти свіжість.

"Свіжі стиглі помідори [зберігаються -ред.] від одного до двох днів з гілки, і коли вони дозріють, ви зможете їх з'їсти. Якщо вони зелені, то пролежать на прилавку близько чотирьох-п'яти днів. Я рекомендую не мити помідори, коли ви приходите додому з магазину. Мийте їх безпосередньо перед тим, як нарізати", - наголосила експерт.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти