StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Врятує техніку і їжу: для чого ставити стакан з водою в мікрохвильовку

9 вересня 2024, 17:09оновлено 10 вересня, 12:48
4080
Мікрохвильовка - незамінна річ, але має певні обмеження щодо викорстання. Щоб не спалити цей прилад, варто дізнатися, для чого ми ставимо воду в мікрохвильовку.
Микроволновка, вода
Що робить мікрохвильовка з водою і для чого туди її ставити / Колаж: Главред, фото: pixabay

Більшість власників мікрохвильовок корисуються правилом, що ставити туди будь-які напої для розігріву небезпечно, однак одиниці знають, чому в мікрохвильовку потрібно ставити стакан з водою і в яких випадках.

Якщо ви бережете свою побутову техніку, вас може зацікавити: ризик того не вартий: які речі не можна класти в пральну машину.

Користувачі Quora пояснили, чому і скільки гріється стакан води в мікрохвильовці, а головне - навіщо. Для початку потрібно згадати інструкцію для мікрохвильовки, де прописане важливе правило - не можна включати порожню мікрохвильовку або нагрівати їжу, якщо її вага менша за 100 грамів. Це може пошкодити найдорожчу деталь пристрою — магнетрон.

відео дня

Магнетрон генерує мікрохвилі, які проникають в їжу та змушують її нагріватися. Його ремонт може обійтися недешево, проте при правильному користуванні магнетрон служить довго і без проблем.

Якщо вмикати порожню або недостатньо заповнену мікрохвильовку, виникає так званий ефект "стоячої хвилі". Саме він і шкодить магнетрону, що призводить до погіршення роботи пристрою. Однак є спосіб уникнути цього. Коли ви хочете підігріти невеликі порції їжі, ставте у мікрохвильовку склянку води, яка забезпечить необхідну додаткову вагу.

Тож, якщо у вас виникає питання, чи можна ставити стакан води у мікрохвильову піч - відповідь так, але лише як додаток до їжі, яка недостатньо важить. Чому не можна підігрівати воду в мікрохвильовці на чай чи каву - справа в тому, що під час кипіння рідина у печі може призвести до нерівномірного нагрівання та перегріву. Це погано з двох причин: погіршується смак води та з'являється ризик опіків.

Що таке Quora?

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини про мікрохвильовку, які можуть бути корисні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти