StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Правило 6 годин: дерматолог розповів, коли не можна засмагати

19 липня 2024, 03:53
640
Якщо ви чекали літа, щоб лежати під сонячним промінням на пляжі, то важливо дізнатися, який час найнебезпечніший для засмаги.
Солнце, пляж
Коли найкраща засмага і в який час можна йти на пляж / Колаж: Главред, фото: flickr

Літня засмага завжди довгоочікувана, але для багатьох може бути просто небезпечна. Справа в тому, що за останні роки сонячна активність стала значно вища, тому засмагати потрібно дуже обережно, враховуючи усі правила.

Дерматолог, кандидат медичних наук Єгор Колодченко в етері "Сніданок з 1+1" розповів, коли не можна засмагати, для кого це взагалі небезпечно і заборонено та як приймати сонячні ванни безпечно.

Який час найнебезпечніший для засмаги

Хоча багато хто вважає, що не можна засмагати після 12, лікар розповів, що не рекомендується залишатися надовго під прямим сонячним промінням з 10:00 до 16:00. Це той час, коли ультрафіолетове проміння під прямим кутом проходить через атмосферу і навіть сонцезахисні засоби не допоможуть уникнути негативних наслідків.

відео дня

Кому не можна засмагати на сонці

Колодченко пояснив, що категорично не можна засмагати людям із дуже світлою шкірою що відповідає першому фототипу. З такою шкірою вдасться хіба згоріти, тобто отримати пошкодження, а не засмагнути. До прикладу, середньостатистичний українець без жодних сонцезахисних засобів згорить під прямим промінням через 20 хвилин, а світлошкірий - через 5 хвилин.

Чи можна засмагнути після 4 вечора

Період з 8:00 по 10:00 ранку та з 16:00 до 19:00 вечора є найбільш оптимальним для безпечної засмаги під відкритим сонцем, адже експозиція УФ-променів знижена. Тоді ж ймовірність згоріти досить низька, а засмага на шкірі розподіляється більш рівномірно.

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Більше новин про засмагу, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти