StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна пити каву перед походом до магазину - пояснення психологів

27 серпня 2024, 17:25
660
Психологи в ході дослідження виявили, що вживання кави перед походом до магазину може призвести до "імпульсивних покупок".
Чому не можна пити каву перед походом до магазину - пояснення психологів
Чому не можна пити каву перед походом до магазину / Колаж Главред, фото: pexels

Багато хто не може розпочати свій день без чашки гарячої кави. Однак, психологи попереджають про несподівані наслідки цього популярного напою - особливо перед походом за покупками, повідомляє Mirror.

Британське психологічне товариство (BPS) поділилось своїм поглядом на популярний напій, посилаючись на результати несподіваного дослідження.

"Чи знали ви, що вживання кави перед походом за покупками може збільшити кількість імпульсивних покупок?", - запитують у @britishpsychsociety.

відео дня

"Люди, які випивали лише одну чашку еспресо перед походом до магазину, витрачали на 50% більше грошей, ніж ті, хто пив каву без кофеїну. Люди, які пили кофеїн, відчували себе більш збудженими, а коли ми збуджені, ми схильні бути більш імпульсивними", - вказуєють вони.

BPS посилається на дослідження 2022 року, в якому було проведено кілька експериментів, щоб зрозуміти, як кофеїн впливає на купівельну поведінку. Дослідження проводилося в різних магазинах у різних країнах, де всім покупцям пропонували безкоштовну порцію еспресо об'ємом 50 мл.

Примітно, що вчені виявили, що вживання цієї невеликої кількості корелювало зі збільшенням кількості придбаних товарів і загальною сумою витрат. Люди, які п'ють кофеїн, також частіше купували "гедоністичні товари" - продукти, що асоціюються із задоволенням, такі як масляний попкорн і шоколад. Така поведінка пояснюється підвищеним "енергетичним збудженням" під впливом стимулюючого ефекту кофеїну.

Хоча еспресо зазвичай містить понад 60 мг кофеїну, вчені припускають, що збудження може бути викликане вживанням лише 25-30 мг кофеїну. Ряд популярних енергетичних напоїв та напоїв на основі соди можуть перевищувати ці рівні.

"Загалом, ритейлери можуть отримати фінансову вигоду, якщо покупці будуть споживати кофеїн до або під час покупок. Враховуючи повсюдну доступність кави та інших кофеїновмісних напоїв, цілком ймовірно, що багато покупців споживають значну кількість кофеїну під час здійснення покупок", - пояснюють вчені.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти