StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Чому не можна пити з пластикових пляшок воду, яка нагрілася: яка небезпека у ній криється

20 червня 2024, 12:56оновлено 25 червня, 14:51
435
Не варто пити теплу воду з пластикової пляшки – це може мати серйозні негативні наслідки.
Девушка, вода в пластиковой бутылке
Чому не можна пити з пластикових пляшок воду, яка нагрілася/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

У теплу пору року потрібно вживати достатню кількість води, щоб підтримувати рівень води в організмі на належному рівні й гарно почуватися. Нерідко, коли ми кудись ідемо, ми можемо брати з собою воду у пластиковій пляшці. Але не усі знають, чому не можна пити з пластикових пляшок воду, яка уже нагрілася.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з яструбиним зором знайдуть заховану зубну щітку: на пошуки є всього 8 секунд

Експертка з безпеки харчових продуктів із Storage Box Shop Сара Лоусон пояснила, чому не варто пити з пластикової пляшки воду, яка нагрілася, наприклад, після тривалого перебування на сонці. Якщо ви залишили воду в пляшці, наприклад, в автомобілі, й вона стала теплою, вживати її уже не варто.

відео дня

"Тепло може спричинити вимивання шкідливих хімікатів із пластику у воду. Важливо залишатися зволоженими, але пити воду, яку залишили на теплі, небезпечно. Завжди зберігайте воду в пляшках прохолодною, щоб захистити своє здоров’я", – цитує слова Сари Лоусон видання ladbible.

Коли пляшка з водою нагрівається, це може призвести до потрапляння хімікатів із пластику у воду, і ці хімікати можуть бути шкідливими для пиття.

Зазначається, що хімічні речовини включають бісфенол А, який в основному міститься в харчовій упаковці та пластикових пляшках, і фталати, які використовуються, щоб зробити пластик більш гнучким і прозорим. Оскільки вони просочуються у воду, якщо вона стає теплою, це може призвести до проблем зі здоров’ям, наприклад, до болю в шлунку чи головного болю. Також хімічні речовини можуть спричинити запаморочення – а це останнє, що вам потрібно у спекотний день, зазначає експертка.

Також у деяких випадках споживання хімічних речовин може вплинути на гормони.

Тому варто піти й пошукати трохи охолодженої води або вжити заходів, щоб ваша пляшка води була прохолодною та захищеною від сонячних променів. Випити улюблений напій для зволоження – це добре, але також слід звернути увагу на контейнер, у якому він перебуває. Причина, чому вживання теплої води може мати певну небезпеку для здоров’я, полягає не в тому, що вона тепла, а в тому, що це тепло впливає на ємність, у якій вона перебуває.

Що відомо про LADbible Group Limited?

LADbible Group - британський цифровий видавець. Медіа-бренди LADbible Group мають аудиторію, що наближається до мільярда, з 262 мільйонами підписників у всьому світі на основних платформах соціальних мереж.

Компанія публікує оригінальні і придбані матеріали, включаючи редакційні, відео та документальні матеріали, деякі з яких транслюються в прямому ефірі. Їхній вміст охоплює розваги та інтерв’ю зі знаменитостями, а також новини та поточні події, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти