StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не разом з порошком: експерт розповів, коли додавати кондиціонер в пралку

14 листопада 2023, 08:44
235
Пом'якшувач тканини працює не так, як пральний порошок.
Коли додавати кондиціонер в пралку
Коли додавати кондиціонер в пралку / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Більшість з нас кидають брудну білизну в пральну машину, додають пральний порошок і кондиціонер для тканини, але це не правильно.

"Багато хто вважає, що пом'якшувач тканини слід додавати в пральну машину одночасно з пральним порошком. Це невірно", - заявила Daily Express представники компанії Laundry Heap, що займається доставкою пральних порошків.

Коли додати кондиціонер до пральної машини?

Пом'якшувач тканини працює не так, як пральний порошок. Порошок складається з поверхнево-активних речовин, які люблять воду і забруднення.

відео дня

Коротше кажучи, миючий засіб виграє від того, що разом з одягом вода потрапляє у воду; його завдання - проникнути в тканину, очистити її та піти. Тому додавати його на початку прання цілком логічно.

А ось кондиціонер для тканини-це зовсім інший звір. Пом'якшувальні засоби діють на одяг - точніше, вони наносять на неї шар електрично заряджених хімічних речовин, в результаті чого вона стає більш пухнастою і м'якою на дотик.

А це означає, що ми не хочемо його прати. І вже точно не варто додавати його на початку прання, де він буде виполіскуватися і стане неефективним.

Як правильно додавати кондиціонер в пральну машину?

Другий етап циклу полоскання - найкращий час для додавання кондиціонера.

Це пов'язано з принципом роботи циклу полоскання. На першому етапі вода з миючим засобом видаляється з барабана. Це поганий час для додавання пом'якшувача тканини, бо він буквально піде в каналізацію.

Під час полоскання на білизну виливається чиста вода "останнього етапу". Це ідеальний час для додавання пом'якшувача - солодкувата рідина залишиться на одязі, де вона і повинна бути, щоб надати своє пом'якшувальну дію.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти