StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна заморожувати виноград: порада для господинь, щоб зберегти ягоди до зими

6 серпня 2024, 17:01оновлено 7 серпня, 16:11
542
Виноград багатий вітамінами, амінокислотами, мікроелементами, клітковиною, а тому багато хто хоче смакувати ним і взимку.
Чи можна заморожувати виноград: порада для господинь, щоб зберегти ягоди до зими
Чи можна заморожувати виноград / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Свіжі фрукти в зимову пору – справжній делікатес. Для різноманітності домашнього столу господині з задоволенням заморожують різні ягоди та фрукти. Але чи можна заморожувати виноград в домашніх умовах – Главред розповідає.

Вам також може бути цікаво: Як краще заморожувати вишню з кісточками чи без: варто бути обережним.

Чи можна зберігати в морозилці виноград

Виноград, як і інші фрукти, можна заморожувати. Від впливу холоду ягоди нічого не втрачають. Вони залишаються гарними, смачними і корисними. Запас вітаміну C і водорозчинних вітамінів в мерзлих плодах значний. Крім того, перевагою домашньої заморозки також є той факт, що в ягодах міститься набагато більше вітамінів, ніж в тепличному товарі з супермаркету.

Як правильно заморозити виноград

Для того, що виноградом можна було смакувати і взимку, є кілька варіантів його заморозки:

  • Заморожування винограду гронами. Грона викладають на піддон одним шаром і поміщають в морозильну камеру. Затверділі грона фасують у пакетики, поміщаючи в кожен по 2 – 3 грона.
  • Заморожування ягід без грона. Грона миють, сушать і зривають ягоди. Потім їх розсипають по харчовим пакетах, випускають повітря і туго замотують. Після цього заготовку можна ставити в морозилку.
  • Заморожування винограду, щоб ягоди не злиплись. Для цього потрібно відокремити ягоди, рівномірно розкласти їх на піднос, щоб виноградинки не торкалися один одного і помістити в морозильну камеру. Після того, як ягоди замерзли, їх потрібно зсипати в пакет і знову помістити в морозилку. При такому способі заморожування, ягоди зберігають свій гарний зовнішній вигляд.
  • Заморожування винограду у цукровому сиропі. Світлі сорти винограду зберігають за допомогою цукрового сиропу. Його готують 2 склянок води і 1 склянки цукру. Ягоди складають у контейнер, заливають сиропом і зберігають у морозильній камері.
  • Заморожування винограду в цукрі. Виноград також можна заморожувати в цукрі за принципом попереднього рецепта. Плоди поміщають в харчові пакети або спеціальні контейнери з кришкою, пересипають цукром і ставлять в морозилку.

Як розморозити виноград

Щоб ягоди відтавали поступово і зберігали корисні речовини, їх переміщують на полицю холодильника і тримають там 10 – 18 годин.

Швидко розморозити плоди можна, вийнявши їх з пакету і заливши водою кімнатної температури. Так виноград відтане за годину, але вживати його потрібно відразу.

Важливо: в мікрохвильовій печі виноград розморожувати не можна, оскільки він втрачає сік і корисні компоненти.

Чи можна заморожувати виноград: порада для господинь, щоб зберегти ягоди до зими
Як довго зберігаються овочі і фрукти в холодильнику / Інфографіка: Главред

Дивіться відео, як краще зберегти виноград на зиму:

Чим корисний виноград?

Плоди винограду, а також продукти його переробки мають цінні лікувальні, смакові і харчові якості. Столовий виноград та соки з нього використовуються при лікуванні шлункових, ниркових, серцево-судинних, легеневих та інших захворювань. Наявність у раціоні харчування свіжих плодів винограду і продуктів їхньої переробки сприяють виведенню з організму людини солей і важких металів. Калорійність 1 кг винограду становить 750—800 ккал, що забезпечує 25-30 % добової потреби людини в енергії, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти