StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потужно діє на психологію: чому насправді в супермаркетах немає годинників

19 квітня 2024, 15:26
790
Відсутність годинників у супермаркетах та ТРЦ має одне просте пояснення, суть полягає в тому, щоб відвідувач проводим більше часу в приміщенні.
Потужно діє на психологію: чому насправді в супермаркетах немає годинників
Чому в супермаркетах немає годинників - тонкощі психології / Колаж Главред, фото: УНІАН

Шопінг вкорінився в нашій культурі, і навіть коли ми були дітьми, ніщо не може зрівнятися з безцільним блуканням магазинами та зупинками, щоб перекусити. Але наступного разу, коли ви будете здійснювати рейд по розпродажах, озирніться навколо і подивіться, чи не побачите ви там годинник. Швидше за все, ви цього не зробите, і на це є причина.

У розмові з Metro психолог Лаура Гейге сказала, що це робиться навмисно, в рамках "ретельно розробленої стратегії", яка ґрунтується на "споживчій психології".

"Торгові центри спроектовані як самодостатні всесвіти, де поняттям часу тонко маніпулюють. Навмисна відсутність годинника є стратегічним елементом психології навколишнього середовища, спрямованим на те, щоб відключити вас від плину часу", - додала експерт.

відео дня

Простіше кажучи, чим менше ви знаєте про час, тим довше ви будете ходити по магазинах - отже, тим більше грошей ви в кінцевому підсумку викладете.

Торгові центри - не єдині місця, де використовують цей трюк, який часто називають "часовим викривленням" (тобто змушують вас забути про реальний світ).

Це не єдина тактика, яку використовують торгові центри, щоб привабити вас: вони також створюють певну атмосферу за допомогою контрольованого освітлення, температури та фонової музики.

"Ці сенсорні сигнали покликані підняти настрій, зняти стрес і ненав'язливо заохотити до покупок, створюючи середовище, яке одночасно заспокоює і стимулює", - пояснює Лаура.

Тим часом, ні для кого не секрет, що магазини та супермаркети також використовують методи, які спонукають людей витрачати більше грошей.

"Супермаркети, як правило, грають повільну музику, щоб створити спокійну атмосферу без поспіху, яка змушує вас залишатися в магазині набагато довше", - розповів Річард Прайс, експерт з економії грошей і директор ондного з олнайл-супермаркетів.

"Щоб боротися з цим, коли ви робите щотижневий шопінг, обов'язково встановіть для себе часовий [ліміт - ред.] - година - чудова відправна точка", - додає він.

З роками візки для покупок стали більшими, щоб ми могли вмістити в них більше речей.

"Чим більший візок, тим більша ймовірність того, що ви витратите більше, тому намагайтеся користуватися ручним кошиком. Дослідження показали, що коли розмір візка збільшується вдвічі, споживачі купують на 40% більше", - пояснює Річард.

Він наголошує, що як і раніше, дуже часто дорогі товари розміщують на рівні очей. Щоб знайти дешевші альтернативи, просто спробуйте подивитися трохи вище або нижче.

Що відомо про Metro

Metro - найбільша за тиражем безкоштовна газета-таблоїд у Великій Британії. Видається у форматі таблоїду компанією DMG Media. Газета розповсюджується з понеділка по п'ятницю (за винятком державних свят і періоду між Святвечором і Новим роком включно) вранці в громадських місцях в Англії, Уельсі та Шотландії. Копії також роздаються пішоходам, повідомляє Вікіпедія.

У липні 2001 року Metro запустила інтернет-версію газети. У період з 2001 по 2014 рік більшість статей друкованого видання були опубліковані на цьому сайті, а також додатковий контент, доступний лише в Інтернеті, такий як блоги та колонки з думками.
У 2014 році виробництво газети та веб-сайту було розділено.

В результаті, з 2014 року газета Metro та Metro Online випускаються окремими організаціями та пишуться незалежно різними редакційними командами, залишаючись частиною однієї материнської компанії.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти