"Мені нравиться, як воно горить": як зараз виглядає і чим займається полтавський палій

18 жовтня 2024, 19:29оновлено 18 жовтня, 20:55
174
Полтавський палій, що прославився своєю легендарною фразою після вісьмох підпалів в місті, розповів, чим зараз займається і чому тоді наважився на такий вчинок.
Полтавский поджигательВиталий Чепурко
Стало відомо, як зараз виглядає і чим займається полтавський палій/ скрін

Фраза "Мені нравиться, як воно горить, як люди суєтяться, пожарки приїжджають…" стала широковідомою, а чоловік, який є її автором, уже багато років продовжує бути людиною-мемом. Після того, як відео з коментарем полтавського палія розлетілося інтернетом, ця фраза стала ледь не легендарною і її багато хто пам’ятає й до сьогодні.

Українська юристка і блогерка Олена Гаджук у своїй програмі на YouTube "20 питань до…" взяла інтерв’ю у полтавського палія Віталія Чепурко через 14 років після вчинення ним відомих підпалів у Полтаві й розпитала про справжні причини такого вчинку, а також про те, як живе і чим займається чоловік зараз.

Віталій Чепурко став відомим як "полтавський палій" після того, як у 2010 році він вчинив низку підпалів в обласному центрі. Чоловік підпалював вхідні двері в будинках і тікав, після чого сам викликав пожежників. Про частину своїх підпалів він навіть попереджав, телефонуючи перед цим рятувальникам.

Після того, як чоловіка затримали і запитали у нього, навіщо він вчиняв усі ці підпали, він відповів, що йому подобалося, як горить вогонь, усі метушаться і приїжджають пожежні автомобілі.

"Ну, мені нравиться, як воно горить, як люди суєтяться, пожарки приїжджають. Ну, люді в шокє, глаза аж вилазять у них. Ну, а мені це по приколу: дивиться, як вони бігають, суєтяться, питаються руками потушить, а воно ж іще дужче горить. А я стою внизу і сміюся", – сказав він у коментарі, відео з яким миттєво розлетілося в інтернеті.

Хто такий "полтавський палій"

"Полтавським палієм" називають мешканця Полтави Віталія Чепурко, який після вчинення підпалів у місті в 2010 році прославився фразою з його коментаря: "Мені нравиться, як воно горить…". Після цього сказана чоловіком фраза перетворилася у мем.

У 2010 році чоловіка було затримано після того, як він підпалював вхідні двері та тікав. Як пізніше розповіли в УМВС України, за одну ніч він підпалив аж вісім дверей. Після затримання в нього запитали, навіщо він це робить, і чоловік сказав слова, які стали відомими.

"Ну, мені нравиться, як воно горить, як люди суєтятся, пожарки приїжджають. Ну, люді в шокє, глаза аж вилазять у них. Ну, а мені це по приколу: дивиться, як вони бігають, суєтяться, питаються руками потушить, а воно ж іще дужче горить. А я стою внизу і сміюся", зазначив він.

У чоловіка вже було кілька термінів у в’язниці за крадіжки, а після підпалів його у 2011 році засудили на 5 років та 6 місяців.

Як відбувалися підпали

Блогерка Олена Гаджук зустрілася з полтавським палієм і розпитала його про мотиви його вчинків та як він живе сьогодні, через 14 років після тих відомих подій. Чоловік розповів, що тоді вчинив підпали, зокрема, під впливом певних речовин.

"Я вколов собі три куба і щось у мене тут включилося, і пішов палити. Перший підпал я зробив на Зигіна. Але так як вони подумали, що це жарт, вони (пожежники – ред.) перший раз приїхали взагалі без води", – розповів Чепурко.

На запитання блогерки, навіщо він самостійно зателефонував пожежникам, чоловік відповів, що не хотів, щоб хтось постраждав. А мета підпалів була у тому, щоб потрапити за такі дії у в’язницю на холодні місяці й не перебувати в цей час на вулиці.

"Мета – що приїде пожарка, погасить все, і я думав, що таким способом мене на другий день закриють… А потім викликав, підпалював килими і телефонував: "Алло, ти готова?" – "До чого? – "Як до чого – до нового підпалу" – "А де будеш підпалювати?". А я кажу: "Тобі зараз зателефонують". І так за ніч я зробив вісім підпалів. І так, як вони розповідають, що на ранок вже був впійманий палій – то це все брехня. Я прийшов сам в київське РУВД. Хоча вночі мене шукали 20 екіпажів поліції, і мене не знайшли", – розповів чоловік.

Як живе і чим займається зараз полтавський палій

Віталію Чепурко зараз 47 років. Він зазначає, що після набуття популярності його життя змінилося в хорошу сторону.

"Принаймні я зараз не думаю взагалі про місця позбавлення волі, я ходжу вільно. І навіть якщо поліція до мене підходить, то вони не запитують документи, а просять сфотографуватися", – розповів Чепурко.

Він зазначає, що його і зараз впізнають на вулиці й просять зробити спільне фото.

Зараз Віталій Чепурко розвиває свої соцмережі, де розповідає, зокрема, про життя в установах виконання покарань. Його аудиторія постійно розширюється. Чоловік розповів, як він вирішив почати вести свій блог.

"Мені пояснили, що в такому сенсі ти більше не сядеш. Ти будеш розповідати… І чим більше тебе будуть дивитися, тим більше це буде приносити грошей. І тобі не треба буде закриватися", – зазначив чоловік.

Зараз чоловіку приносить дохід, зокрема, реклама.

"Буває, замовляють рекламу. От я недавно їздив до Києва, десять тисяч за рекламу заробив. Сказав там 5 рядків. Рекламував магазин. Також заробляю на привітаннях людей", – розповів Чепурко.

Дивіться відео інтерв'ю з Віталієм Чепурко:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти