StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мішки під очима зникнуть за хвилини: косметолог поділилась секретом

13 грудня 2023, 16:03оновлено 14 грудня 2023, 15:36
Главред з'ясував, що є причиною набряків і утворення мішків під очима та як правильно і ефективно боротись із цією проблемою.
Мішки під очима зникнуть за хвилини: косметолог поділилась секретом
Мішки під очима зникнуть за хвилини - косметолог поділилась секретом / Колаж Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Набряки та синці навколо очей є поширеними проблемами, з якими стикається більшість людей. Однак ефективно позбутися від такої проблеми можна і без використання косметичних засобів.

Деякі люди часто використовують патчі, щоб зменшити набряк очей і прибрати неприємні зміни кольору. Інші намагаються приховати ознаки втоми за допомогою консилера. Однак ви можете спробувати кілька дуже простих і перевірених методів, які допоможуть вам вирішити цю проблему.

Маска

Огіркова маска помітно зволожує шкіру, усуває набряки та допомагає боротися зі зморшками. Шматочки овочів потрібно покласти на проблемну ділянку на 10 - 15 хвилин.

відео дня

Столові прибори

Потрібно взяти звичайні маленькі металеві ложечки і дати їм охолонути в морозильній камері протягом десяти хвилин. Потім їх потрібно нанести на область навколо очей. Процедуру можна повторювати, поки шкіра не стане світлішою.

Чай

Чайний пакетик спочатку потрібно замочити в окропі, а потім помістити в морозилку на 10 хвилин. Їх слід наносити на набряки. Чай може в досить короткі терміни усунути синці та набряки під очима.

Кубики льоду

Не тримайте лід біля очей занадто довго. Найоптимальнішим варіантом буде тривалість цієї продцедури в 5 хвилин. Якщо у вас чутлива шкіра, загорніть кубики льоду в тканину.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як доглядати за шкірою обличчя в холодну пору року, рекомендуємо наш матеріал: Дешеві способи, як захистити обличчя від холоду.

Зверніть увагу, що поширеною причиною появи синців під очима є зневоднення. Таким чином організм починає накопичувати вологу. Мішки під очима - це перша стадія зневоднення, після якої з'являються синці. Можна випити склянку води, іноді цього достатньо. Косметолог і б'юті-експерт Ганна Вакарчук розповіла, як позбутися набряків і темних кіл під очима.

За її словами, чудодійного лікування не існує, але потрібно дотримуватися певних правил. Ганна окреслює найпоширеніші причини появи "мішків" під очима:

  • хронічна депривація сну (безсоння, нічна робота); ⠀
  • ендокринні захворювання; ⠀
  • хронічні захворювання печінки та сечовидільної системи; ⠀
  • незбалансоване харчування (вживання жирної, солоної, гострої, кислої їжі); ⠀
  • зловживання алкоголем; ⠀
  • недотримання водно-питного режиму (якщо ви п'єте мало води, організм буде її резервувати, намагаючись зберегти якомога більше вологи);
  • алергічні реакції, в тому числі косметичні (досить швидко виникає набряк); ⠀
  • інфекція, пошкодження кровоносних судин (можливо набряк під одним оком); ⠀
  • неправильне використання косметики по догляду за шкірою (не наносити крем для обличчя на шкіру навколо очей; оптимальний час для нанесення крему навколо очей – до 22 години, після цього шкіра погано вбирає косметику; наносьте крем тонким шаром); ⠀
  • генетичні фактори; ⠀
  • вікові зміни .

Косметолог пояснює, як зменшити мішки під очима. "Ми не їмо за п'ять хвилин до сну, не п'ємо рідини після 17: 00 літрами, не їмо солоних і гострих страв. І, звичайно, ретельно доглядаємо за шкірою навколо очей", - вказує косметолог.

Як доглядати за шкірою навколо очей?

За словами б'юті-експерта, є кілька головних правил для догляду за зоною навколо очей, що допоможе мінімізувати набряки та мішки під очима.Однак на її думку, головне - це використовувати спеціальний крем для цієї зони.

"Добре, якщо до його складу входять такі інгредієнти, як кофеїн, екстракт зеленого чаю, гінкго, екстракти цитрусових, пептиди, ретинол, ментол, сквалан, гіалуронова кислота, вітаміни", - наголосила експерт по жіночій красі Ганна Вакарчук.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти