StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Краще пити майже одразу: який термін зберігання завареної кави - точна цифра

9 липня 2024, 04:36оновлено 9 липня, 16:17
1219
Кава є невід'ємною частиною ранкового ритуалу для багатьох по всьому світу.  Главред з'ясував, який термін зберігання завареної кави та, як його продовжити.
Краще пити майже одразу: який термін зберігання завареної кави - точна цифра
Який термін зберігання завареної кави - коли найкраще пити каву / Колаж Главред, фото: УНІАН

Термін придатності завареної кави залежить від кількох факторів, включаючи умови зберігання та температуру навколишнього середовища. У більшості випадків, запарена кава залишається свіжою протягом кількох годин при кімнатній температурі. Якщо її залишити на довший час, смак і аромат можуть значно погіршитися. Про те, яка тривалість зберігання запареної кави розповів кавовий експерт webstaurantstore Кевін Сінгел.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що буде, якщо пити каву натщесерце, рекомендуємо наш матеріал: Про це знають одиниці: чому насправді небезпечно пити каву на голодний шлунок.

Чи псується заварена кава

Кевін Сінгел наголосив, що заварена кава не обов'язково псується так само як швидкопсувні продукти.

"Тому ви не знайдете цвілі або неприємного запаху від залишків кави. Хоча зварена кава не псується, якщо вона зберігається при кімнатній температурі, краще спожити її протягом кількох годин після приготування, щоб зберегти найкращі смакові якості. Якщо у вас є залишки кави, подумайте про те, щоб перепрофілювати її на холодну каву, коктейлі на основі кави або навіть використовувати як інгредієнт для випічки", - написав він.

Що відомо про WebstaurantStore

WebstaurantStore - це онлайн-компанія з постачання обладнання для ресторанів, що базується в Літіці, штат Пенсильванія. Компанія пропонує обладнання комерційного класу для харчової промисловості через онлайн-замовлення та комерційну доставку, а також постачає понад 430 000 товарів. Компанія має понад 70 приватних торгових марок, серед яких Avantco, Choice, Noble та Regal, повідомляє Вікіпедія.

Як довго зберігається кава в холодильнику

Крім того, він додав, що залежно від способу приготування, чорна кава може зберігатися до двох тижнів у герметичному контейнері в холодильнику, але з часом її смак буде поступово слабшати.

"Чим довше ви зберігаєте каву, тим більше вона втрачає свій аромат і смак, при цьому 2-3 дні є оптимальним терміном для найкращого смаку. Кава з такими продуктами, як молоко або немолочні вершки, має набагато коротший термін зберігання, і в холодильнику вона зазвичай зберігається в середньому лише 2 дні", - наголосив Кевін Сінгел.

Як збільшити термін зберігання завареної кави

Водночас експерти мережі кав'ярень angelinus coffee вказують, що можна збільшити термін зберігання кави, поставивши її до холодильника.

"Якщо ви наллєте каву в герметичний контейнер і зберігаєте її в холодильнику, ви збільшите термін її зберігання на 4 дні . Смак майже зникне, і ви будете пити чорну рідину з великою кількістю кофеїну. Отже, якщо ви справжній любитель кави, завжди краще заварити свіжу чашку і насолодитися нею протягом години-двох", - зазначають вони.

Термін придатності кави з молоком

Чорну каву можна зберігати в холодильнику від 4 до 10 днів, залежно від сорту, за умови, що напій знаходиться в закритому контейнері. З іншого боку, кава на молочній основі має обмежений термін зберігання.

"Каву з додаванням молока або вершків можна зберігати лише 2 дні. Коли молоко наливають у каву, у вас є 2 години, щоб допити напій до того, як він почне поширювати бактерії. Протягом цього часу ви також можете помістити напій у герметичний контейнер у холодильнику і насолоджуватися ним наступного дня, якщо бажаєте.Якщо ви вирішили споживати каву наступного дня, спочатку понюхайте її, щоб перевірити, чи не зіпсувалася вона, оскільки молоко може зіпсуватися, якщо температура в холодильнику недостатньо низька", - додають фахівці.

Що відомо про мережу ANGELINUS

ANGELINUS - раніше відома як Angel-in-us Coffee, - це мережа кав'ярень, що базується в Південній Кореї і належить групі Lotte.

Мережа кав'ярень ANGELINUS, якою керує Lotte, постійно розширює свою частку ринку в Азії. У 2008 році вона розширилася до Китаю, а в листопаді 2011 року - до Індонезії, і наразі має дев'ять кав'ярень у Китаї, чотири - у В'єтнамі, три - в Індонезії та дві - в Казахстані. Станом на 2017 рік мережа налічує понад 800 роздрібних магазинів у Південній Кореї. У 2018 році Angel-in-us випустив спеціальне меню для весняного сезону, пропонуючи напої, виготовлені з шоколадного цвіту, повідомляє Вікіпедія.

Як збільшити термін придатності кави в пачці

Кавові експерти із YouTube каналу "Somethingsbrewing.in" зазначають, що якщо ви хочете продовжити термін зберігання кави, вам потрібно зрозуміти, хто є її ворогами.

Через що псується кава:

  • світло,
  • температура,
  • кисень.

Дивіться відео про те, як подовжити термін зберігання кави:

"Коли кава знаходиться в темному пакетику, вона захищена від світла, вона захищена від кисню, тому що він запечатаний, і якщо вона не на задньому сидінні вашого автомобіля, вона захищена від температури. Але як тільки вона відкрита, вона піддається впливу всіх природних елементів", - йдеться у відео.

Фахівці радять тримати каву в герметичному контейнері, який захищає її від світла.

"Але якщо ви хочете бути ще більш химерним, ви можете використовувати одну з цих вакуумних каністр, які захищають каву від світла, створюючи вакуум шляхом постійного обертання близько 20-30 разів. Це захистить його від кисню і, якщо ви не тримаєте його на газі, захистить від температури. Це подовжує термін зберігання кави на 3-6 місяців", - зазначають в "Somethingsbrewing.in".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти