StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна пити каву на голодний шлунок: фахівці попередили про ризики

28 червня 2024, 20:03
425
Чому не треба пити каву зранку на голодний шлунок та скільки чашок кави можна випити за день - Главред зібрав захоплюючі факти.
Чому не можна пити каву на голодний шлунок: фахівці попередили про ризики
Чому після кави не можна спати / колаж: Главред, фото: unsplash

Що буде, якщо пити багато кави - які переваги та недоліки вживання улюбленого напою мільйонів людей. Фахівці розповіли про те, що потрібно знати міру у вживанні кавових напоїв, щоб не мати ускладнень із здоров'ям. Щоб не отримати кавового передозування, варто надати перевагу натуральним та якісним сортам у зернах. Вважається, що саме кава у зернах є корисніша, натомість розчинна має більше різних добавок.

Чому не можна пити каву після пробудження

Вважається, якщо зранку випити міцної кави, то вона допоможе швидше прокинутися, однак не завжди це може мати такий ефект. Фахівці пояснили, що після того, як людина просинається у крові підвищується рівень гормону стресу - кортизол. Саме цей гормон збуджує, а потім і пробуджує наш організм. Тим часом, коли людина випиває каву зранку це може заважати нормальному функціонуванню кортизолу. У такому випадку, коли людина вип'є каву відразу після пробудження, як наслідок - організм може стати ще більш сонливими.

Якщо ви дійсно хочете пробудитись за допомогою кави, тоді краще випийте каву вже через годину після того, як проснулись. У той час рівень кортизолу якраз почне знижуватися.

відео дня

Чому не можна пити каву ввечері

Баристи розповіли, що кофеїн дуже стимулює нервову систему людини. Однак, він також може і викликати сонливість, якщо випити його перед сном. Зазвичай таке відбувається через особливості організму у кожної людини, на це також залежить і емоційний стан. Фахівці наголошують, що якщо вживати кофеїн у великих дозах, то він викликає надмірну сонливість, особливо якщо у людини відсутня нормальна фізична та розумова активність.

Як вибрати чашку для кави?

Експерти кажуть, що для домашнього користування рекомендуємо запастися чашками 150-220 мл - це універсальний тип посуду. Загалом вибирати ємності потрібно, відштовхуючись від категорії кави та способу її заварювання. Якщо ж ви любите готувати різні види напоїв для гостей або членів сім'ї, розумним рішенням стане купівля спеціальних наборів. Головне, щоб чашка для кави підкреслювала її переваги і зберігала потрібну температуру.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти