StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кіт дуже дивує, коли ревнує

16 листопада 2023, 17:24
Кішкам властиві прояв турботи і ревнощів. Є кілька ознак, за якими легко визначити, чи ревнують коти до інших котів.
Коти, муркоти
Є простий спосіб, як зрозуміти, що кішка на тебе образилася / Колаж Главреда. Фото: ua.depositphotos.com

Коти, як і будь-які інші тварини, здатні ревнувати. Дії кішки не залишаться непоміченими, хоча ви і можете трактувати їх двозначно. Главред розповідає, як зрозуміти, що кіт ревнує.

Кіт може ревнувати вас до хлопця / дівчини, до іншого кота або кошеняти. Поява "чужого" у житті господаря сильно дратує тварину. Як і деякі люди - вона відразу ж розцінює це як загрозу вторгнення на свою територію (навіть якщо цією "територією" опинитеся ви).

Разом з тим, на відміну від собак, які зазвичай миряться з присутністю "третього" у відносинах з господарем, кішки можуть взагалі ніколи не звикнути, що крім вас в будинку живе ще хтось. Бувають випадки, коли кішки, які живуть разом вже багато років, б'ються за увагу свого власника.

відео дня

Як зрозуміти що тварина ревнує до хлопця, іншого кота або чоловіка

Перше, що ви відразу ж помітите, - різка зміна поведінки улюбленця. Кіт може як різко вами цікавитися, постійно слідувати за вами кімнатами, так і втратити до вас будь-який інтерес.

Іноді ревнощі у кішок проявляються через агресію. Наприклад, улюбленець шикає, коли хтось наближається до його місця відпочинку або іграшки.

Найпоширеніша поведінка - кіт часто мітить територію. Якщо ваша кішка ображена на вас через прояви турботи до іншої істоти, то в 50% випадках вона "залишить свій запах" на одязі, щоб таким чином "відлякати" собою хлопця або іншу тварину, а також "заявити", що у вас вже є кіт.

У цьому стані кішка також може стати сильно апатичною (багато спати і мало їсти, пити води).

У випадку з іншим котом ваша кішка, якщо відчує в ньому "загрозу", може постійно на нього нападати, ганятися за ним, шикати, переслідувати.

Слід зазначити, що коти (саме чоловічої статі) можуть сильно ревнувати вас до хлопця. Це проявляється або в тому, що тварина тікає під ліжко чи в шафу, або ж усілякими діями і позами намагається продемонструвати, що господар в цьому будинку - він, сам кіт.

Ревнощі у кішок "лікуються", мабуть, тільки одним способом - вашою увагою. На це натякають навіть самі тварини: часто вони ходять за вами, труться об ногу або намагаються мордочкою "залізти" вам в шию.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти