Як утеплити вікна в домашніх умовах: прості і дешеві методи

10 жовтня 2024, 05:04
138
Утеплення вікон у домашніх умовах не потребує великих витрат, якщо знати декілька хитрих прийомів.
Окна
Утеплення вікон своїми руками / Колаж: Главред, фото: pixabay, скрін з відео

З настанням холодної пори року багато хто стикається з проблемою вікон, з яких дує. В такому випадку правильне утеплення вікон може значно зменшити витрати на опалення та підвищити комфорт у помешканні. На Reddit користувачі поділилися найкращими способами, як утеплити вікна щоб не дуло.

Один із найпростіших та найдоступніших методів утеплення вікон — це використання пластикових термоусадочних плівок. Вони дуже дешеві, ефективні та прості у встановленні. Їх можна купити у спеціалізованих магазинах.

Принцип роботи термоусадочної плівки досить простий: плівка прикріплюється до рами вікна за допомогою двостороннього скотчу, а потім нагрівається феном. Під впливом тепла вона заповнює щілини, утворюючи щільний бар'єр проти холодного повітря. Навесні плівку можна легко зняти, не пошкодивши раму.

відео дня

Часто люди забувають про пінопласт, хоча він є одним із найкращих матеріалів для ізоляції. Для утеплення вікон можна використовувати пінопласт товщиною 1-2 см. Ви можете придбати його в будівельному магазині.

Пінопласт потрібно нарізати за розмірами підвіконня і щільно вставляється між рамою та виступами вікна. Такий метод дозволяє створити надійну ізоляцію від холодного повітря, оскільки пінопласт блокує проникнення повітряних потоків. Це дуже ефективне рішення для тих, хто хоче зберегти тепло в приміщенні протягом зими.

Часто холод проникає в дім не через саме скло, а через щілини між рамою і стіною або між стулками вікна. Для вирішення цієї проблеми можна використовувати спеціальні герметики або ущільнювачі. Гумові або силіконові ущільнювачі можна наклеїти по периметру рами, що допоможе закрити щілини і зменшити тепловтрати.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти