StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно варити згущене молоко: ідеальний рецепт за 20 хвилин від відомого кухаря

17 квітня 2024, 13:25оновлено 23 квітня, 07:53
Потрібні лише 4 інгредієнти та 20 хвилин – і результат перевершить усі очікування. Але варто дотримуватися кількох дуже важливих правил.
Сгущенное молоко, Евгений Клопотенко
Як правильно варити згущене молоко/ колаж: Главред, фото: скрін

Смак згущеного молока багатьом із нас може нагадувати дитинство. Зараз такий інгредієнт є важливою складовою багатьох десертів, випічки та інших солодощів. Згущенку, як ми часто звикли її називати, люблять і діти, і дорослі – любов до цього солодкого інгредієнту не обмежена за віком.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилку на картинці за 3 секунди зможуть одиниці: загадка для перевірки уважності

Але хоч цей десерт і не так важко готувати, не всім відомо, як зварити згущене молоко і яких правил потрібно дотримуватися, щоб результат вийшов ідеальним.

відео дня

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити згущене молоко вдома, витративши на це мінімум часу та зусиль.

Спершу варто знати кілька дуже важливих правил. Так, молоко повинне бути досить високої жирності, краще брати найвищої жирності. Незважаючи на те, що у згущенку потрібно буде додавати також і масло, жири там зайвими не будуть, тому на жирність молока варто звертати особливу увагу.

Також потрібно брати лише свіже молоко. Якщо взяти не зовсім свіже, то під час приготування воно може просто згорнутися.

Неабияке значення має також те, на якому вогні вариться згущене молоко. Потрібно робити це на середньому або малому вогні, стежити за тим, щоб не було активного і сильного бурління, та постійно помішувати, щоб згущенка не пригоріла.

Як варити згущене молоко в каструлі

Потрібно взяти 300 мл молока, таку ж саму кількість цукру, 30 г вершкового масла. Також можна додати 10 г ванільного цукру – це не обов’язково, але додасть до смаку згущеного молока ще цікавіші нотки.

Треба усі інгредієнти скласти у високу каструлю і добре перемішати. Обов’язково, щоб каструля мала високі бортики, адже молоко у процесі приготування може сильно підійматися. Далі потрібно поставити каструлю на середній вогонь.

Варити суміш упродовж 20 хвилин, час від часу помішуючи. Після того, як згущенка звариться, потрібно дати їй охолонути за кімнатної температури.

Як зробити згущене молоко густим? Якщо ви хочете, що згущене молоко було ще більш густим, то можна після охолодження за кімнатної температури поставити його на ніч у холодильник, радить Євген Клопотенко.

Зберігати продукт потрібно у холодильнику в закритій банці.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти