StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відмити застарілий жир з решітки плити: дуже простий, але дієвий спосіб

24 листопада 2023, 05:30оновлено 24 листопада 2023, 13:17
108688
Ви дізнаєтеся, як очистити від жиру решітку газової плити, коли спробуєте на практиці застосувати пораду з використанням простої води із крана і соди.
решітка
Як відмити решітку газової плити від старого жиру / Скріншот YouTube

Господині добре знають, що після приготування страв швидко брудниться не тільки сама газова плита або конфорки, а й решітка. Найчастіше вона стає липкою, а жир на ній твердне і висихає. Тому багато хто задається питанням, як очистити решітку газової плити у домашніх умовах. Ми розповімо вам, що потрібно зробити, щоб швидко відмити решітку.

Приготуйте простий розчин для очищення решітки

Для початку беремо звичайну соду. 5-6 столових ложок додаємо в ємність і заливаємо водою. Перемішуємо, щоб вийшов кашоподібний розчин. Потрібно, щоб він не був занадто водяним або надто густим. Треба, щоб він нормально наносився на саму решітку.

відео дня

Намазуємо розчин на решітку і чекаємо

Після цього потрібно взяти губку і намазати нею решітку. Ретельно мажемо особливо в тих місцях, де накопичилося багато жиру. Ми залишаємо решітку постояти на 1-2 години, щоб розчин вбрався і роз'їдав увесь жир, що прилип. Якщо решітка дуже сильно брудна, можна залишити на декілька годин або на навіть на ніч.

Після того, як час минув, протираємо решітку скребком, промиваємо водою і спостерігаємо за результатом. Решітка швидко очиститися і більше ваші каструлі не будуть прилипати до плити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти