StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як шукати роботу за кордоном під час війни: 5 корисних порад

24 жовтня 2022, 16:44
Де шукати роботу в іншій країні, на що потрібно звернути увагу при складанні резюме і як убезпечити себе від шахрайства.
Як шукати роботу за кордоном
Робота за кордоном для українців / Reuters

Вторгнення Росії в Україну спровокувало масовий відтік біженців до країн Європейського Союзу. Багато з них, влаштувавшись на новому місці, задаються питанням пошуку роботи. Як влаштуватися на роботу без знання мови і правильно оформити резюме, розібрався Главред.

Робота за кордоном для українців - труднощі перекладу

Незнання мови країни перебування часто стає найбільшою проблемою при виборі вакансій. Найчастіше це може привести до зниження кваліфікації здобувача. У деяких випадках - саме ця перешкода відбиває будь-яке бажання трудової діяльності.

Іноді в очікуванні швидкого закінчення війни люди влаштовуються на роботу, яка не вимагає кваліфікації. Однак перебування за кордоном може затягнутися, тому потрібно задуматися, чим би ви хотіли зайнятися. У країнах Європи пропонують курси для українців, які не можуть визначитися, чим би їм зайнятися. Можливо, є сенс перевчитися на перукаря або помічника вчителя? Освоєння нової професії може розширити горизонти.

відео дня

Потрапляючи в іншу країну, навіть люди зі знанням мови можуть занижувати свої професійні здібності і не вірити у власні сили, будучи компетентним працівником.

Робота за кордоном для жінок - соціальна проблема

Переважна більшість переселенців в Європі-жінки з дітьми. Для них виникає проблема віку дітей – ні з ким залишити маленьку дитину. Дорожнеча дитячих садків не дозволяє жінці вийти на роботу. Для мам молодших школярів неможливо влаштуватися на повний робочий день. Виходом з цієї ситуації може стати неповний робочий день і допомога українок, які проживають разом в одному населеному пункті.

Де шукати роботу в іншій країні - соціальна активність

Для того, щоб поліпшити ваші шанси на пошук роботи, необхідно більше спілкуватися не тільки в діаспорі українців, а й з місцевими. Обростаючи корисними контактами, ви зможете швидше працевлаштуватися. "Сарафанне радіо" працює скрізь.

У великих містах може виникати нестача вакансій. Варто розглянути варіант переїзду в містечко поменше. Вони часто залишаються без уваги, проте там більше можливостей знайти роботу.

Робота за кордоном - складання резюме

Важливим кроком на шляху до бажаної вакансії буде грамотне складання резюме. У США, Великобританії і Канаді при складанні резюме не потрібно вказувати вік, сімейний стан і прикріплювати фото – така практика дозволяє підходити до відбору кандидатів максимально неупереджено, грунтуючись лише на досвіді і компетенції.

У місцевих можна дізнатися про особливості складання резюме і проходження співбесіди. Наприклад, в Німеччині, Австрії та Швейцарії не прийнято питати роботодавця про розмір зарплати.

Важливо: Щоб уникнути шахрайства потрібно погоджуватися тільки на легальну роботу з підписанням трудового договору, дізнатися всі деталі оплати і перевірити легальність самої агенції з працевлаштування або компанії.

Як влаштуватися на роботу за кордоном – корисна інформація

Список ресурсів і телеграм-каналів, які допомагають українцям у пошуку роботи в країнах ЄС:

work.ua

rabota.ua

uatalents.com

Робота Європа - канал з квакансіями для українців у країнах Європи та Великобританії.

helpukrainiansjooble - Телеграм-канал.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти