StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Австрія приймає українських біженців: як потрапити в країну і куди звертатися

1 квітня 2022, 11:28
Що дає статус біженця в Австрії і як отримати тимчасовий захист.
Австрія, біженці, Україна
Які країни приймають українських біженців 2022-Австрія / depositphotos.com/

Вторгнення Росії в Україну змусило мільйони людей покинути свої будинки в пошуках безпечного місця. Австрія пропонує переселенцям програму тимчасового захисту, яка діє на території країн Євросоюзу.

Про те, як приймає людей Франція, читайте в матеріалі: Франція приймає біженців з України: правила в'їзду в країну, на що можна розраховувати.

відео дня

Як потрапити до Австрії

Потрапити в країну можна через одну з країн Євросоюзу, в яку Ви в'їхали першою. Найчастіше це Польща, Угорщина і Румунія. Наприклад, з Варшави можна дістатися до Відня або Зальцбурга на поїзді. З Будапешта курсує поїзд до Відня, тривалість поїздки близько 2 з половиною годин.

Важливо: за детальною інформацією про деталі вашої поїздки до Австрії звертайтесь лише до волонтерів у наметах на вокзалах. Не варто довіряти стороннім людям і віддавати їм свої документи.

Перетин кордону Австрії можливий без наявності біометричного паспорта. Якщо дитина без паспорта, необхідно якомога швидше звернутися в Посольство України в Австрії з проханням про внесення відомостей про дитину в закордонний паспорт батьків або законних представників.

Що потрібно зробити в Австрії в першу чергу

По прибуттю до Відня, необхідно звернутися в Гуманітарний центр прибуття за адресою Sport & Fun-Halle Leopoldstadt (2й район Відня), Engerthstrasse 267-269, 1020. Центр працює цілодобово.

На місці вам буде надано медичну допомогу, харчування, тестування на коронавірус, допомогу засобами гігієни. Пошук тимчасового житла займає від 5 днів.

Для реєстрації необхідно звернутися в Реєстраційний та консультаційний центр в Austria Center Vienna за адресою Bruno-Kreisky-Platz 1, 1220 Відень.

Транспорт в Австрії

Українські біженці можуть користуватися федеральними залізницями Австрії (ÖBB) і громадським транспортом у Відні (Wiener Linien) безкоштовно і при наявності посвідчення особи.

На що можна розраховувати в Австрії

У країнах Євросоюзу прийнята директива про механізм тимчасового захисту українських біженців, яка надається на 1 рік і може бути продовжена до 3 років. Громадяни України матимуть доступ до ринку праці, медичної та соціальної допомоги та освіти для дітей.

Корисна інформація

Посольство України в Австрії у Відні: Naaffgasse 23, 1180 Wien. Гаряча лінія: +43 479 71 72 52 (цілодобово).

Сайти для пошуку житла Прихисток і EU4UA пропонують варіанти тимчасового житла для українців по всій Європі.

Додаткова інформація про те як зареєструватися та отримати матеріальну допомогу тут.

Волонтерський центр допомоги українцям в Австрії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти