StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Через 3 помилки можуть жовтіти зуби: стоматолог розповів секрети, які знають не всі

1 травня 2024, 13:56оновлено 5 травня, 14:54
2866
Не варто робити такі помилки під час чищення зубів, адже потім це може мати негативні наслідки.
Чистить зубы, зубная щетка
Що робити, щоб не були жовті зуби/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

До питання чищення зубів варто підходити дуже відповідально, адже від того, наскільки правильно і ретельно ми будемо це робити, залежить здоров’я не лише зубів і ротової порожнини, а й всього організму загалом.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть кота за 7 секунд: загадка, яка підкориться тільки обраним

Але хоч на усім може здаватися, що ми точно знаємо, як правильно чистити зуби, насправді це може виявитися не зовсім так. Стоматолог Ферах Хамід з Aesthetique Dental Care розповів, що робити, щоб не були жовті зуби, і які три помилки можуть призвести до пожовтіння, пише The Mirror.

відео дня

Перша помилка – чищення зубів всього раз на день

За словами стоматолога, відмова від ритуалу чистити зуби двічі на день може призвести до накопичення зубного нальоту. З часом цей наліт може затвердіти і перетворитися у зубний камінь.

Також якщо на зубах буде залишатися надлишок кислоти, то це може руйнувати зубну емаль, оголюючи дентин під нею. Крім цього, якщо не чистити зуби регулярно, то залишки їжі, напоїв і тютюну можуть прилипати до зубів, спричинюючи виникнення жовтих плям.

Друга помилка – не змочувати зубну щітку перед чищенням

Не варто чистити зуби, не змочивши перед цим зубну щітку, каже стоматолог.

"Перед тим, як почати чистити зуби, потрібно добре намочити зубну щітку. Цей маленький крок полегшує розподіл зубної пасти по всіх зубах, роблячи очищення ефективнішим. Крім цього, коли ви намочуєте щетину, вона стає м’якою. Тому коли ви будете користуватися щіткою, вона дбайливіше впливатиме на ясна і зуби, допомагаючи уникнути подразнення чи пошкодження. Тому варто змочувати щітку перед чищенням зубів", – наголосив Ферах Хамід.

Третя помилка – чищення зубів одразу після вживання кислого

Не варто чистити зуби одразу після вживання кислої їжі, адже систематичне повторення цієї помилки може призвести до того, що з часом зуби стануть менш білими. Також це може призвести до пошкодження зубної емалі, зазначив стоматолог.

"Чищення зубів одразу після вживання кислої їжі може призвести до пошкодження зубної емалі. Це проявить жовтіший шар під ним і зробить ваші зуби більш жовтими. Кислота пом’якшує емаль, що може призвести до чутливості зубів або змінити їх колір. Щоб уникнути цього, краще почекати деякий час після вживання кислої їжі, перш ніж чистити зуби, щоб ваша емаль залишалася міцною, а зуби залишалися здоровими", – сказав він.

Стоматолог наголосив, що потрібно чистити зуби двічі на день по дві хвилини. Також він додав, що не варто користуватися ополіскувачами для рота одразу після чищення зубів – треба зачекати трішки часу.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти