StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ідеальна мішень: чому одних людей кусають комарі, а інших ні

16 квітня 2024, 15:43
Учені з'ясували, кого найбільше кусають комарі.
Чому одних людей кусають комарі, а інших ні
Чому одних людей кусають комарі, а інших ні / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Немає сумнівів, що комарі - одні з найжорстокіших істот у Всесвіті. Подібно до вампірів, вони можуть перетворити ваше життя на суцільне випробування, аби поласувати вашою кров'ю.

Існують категорії людей, яких просто обожнюють комарі.

відео дня

Кого найбільше кусають комарі?

Дослідження, проведене групою вчених з японського Інституту технології боротьби зі шкідниками Чіба, показало, що люди люди люди з надлишковою вагою або з міцнішим і пухкішим тілом, ніж у середньому, мають вищий ризик бути укушеними комаром. Чому так відбувається? Тому що комарі використовують CO2 для виявлення своїх жертв, і вони відчувають цей запах, навіть перебуваючи на великій відстані від вас!

І, як ви, напевно, вже знаєте, що важча людина, то більше CO2 вона використовує. Ось чому комарі легше за інших виявляють людей із надмірною вагою.

Дослідження, проведене в Гамбії, показало, що комарів більше приваблюють вагітні жінки. Автори дослідження заявили, що існує дві основні причини, через які вагітні жінки частіше піддаються укусам комарів: по-перше, вони виділяють велику кількість вуглекислого газу, а по-друге, температура їхньої черевної порожнини вища, ніж у інших людей.

Які речовини приваблюють комарів?

За словами фахівців, комарі часто нападають на людей, які щойно закінчили заняття спортом. Причина в тому, що заняття спортом значно збільшують рівень молочної кислоти в організмі та підвищують температуру тіла. Завдяки цим двом факторам комарам легше помітити вас і зробити своєю улюбленою жертвою.

Чого бояться комарі?

Комарі недолюблюють певні запахи - наприклад, іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Це можна використати проти них: достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

Як і спорт, вживання алкоголю значно підвищує температуру тіла. А оскільки комарі люблять спеку та вологість, вживання алкогольних напоїв зробить вас легкою здобиччю для них.

Як комарі вибирають кого кусати?

Комарі вибирають жертву не тільки за допомогою нюху. За словами Джонатана Дея, професора ентомології з Університету Флориди (США), комарі не можуть легко літати повітрям, тому вони намагаються триматися ближче до землі та порівнюють силуети своїх жертв з горизонтом. Саме тому людей у темному одязі легше виявити.

Що приваблює комарів?

На думку фахівців, люди, які виділяють велику кількість сечової кислоти, молочної кислоти або холестерину, частіше приваблюють комарів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти