StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Де не можна ставити ікони вдома: не усі знають ці важливі правила

1 лютого 2024, 13:03оновлено 6 лютого, 16:17
Вдома є місця, де не можна зберігати ікони. Також поруч з сакральними зображеннями не можна ставити низку предметів.
Бог, иконы, молитва
Де не можна ставити ікони вдома/ колаж: Главред, фото: УНІАН

У більшості вірян вдома зберігаються ікони. Кожен здебільшого розміщує їх там, де йому зручно, не завжди роздумуючи про те, чи можна розташовувати їх саме у тому місці. Насправді є місця, де не можна ставити ікони в квартирі чи будинку.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Ікони є не тільки посередником між вірянами та Богом, але також вважаються захисниками дому. Ікона є не просто зображенням – вона має сакральне значення, тому й потребує особливого ставлення до себе.

відео дня

Отже, варто запам’ятати, де не можна ставити ікони вдома. Безумовно, аж ніяк не годяться для розміщення ікон такі приміщення, як ванна, туалет, комора, прохідна кімната.

Також не варто їх ставити поруч з якимись картинами на одній полиці або чіпляти поруч з ними на стіну. Не можна розташовувати поруч з такими сакральними зображеннями косметику, статуетки, іграшки або художні книги. Варто, щоб поруч з іконами стояли лише інші ікони.

Не можна також ставити їх біля електроприладів, які дуже шумні. Справа в тому, що біля ікон повинна бути тиха і спокійна атмосфера, яка найкраще підходить для молитви. А шумні електроприлади просто відволікатимуть і не даватимуть зосередитися на вдумливому зверненні до Бога.

Крім цього, біля ікон не повинні стояти портрети близьких людей або фотографії сім’ї. Якщо ви хочете зробити щось хороше для своїх рідних, то краще помолитися за них, а от від того, що ви поставите їхні фотографії поруч з іконами, нічого хорошого не буде.

Також не можна розміщувати неподалік від ікон портрети, плакати та інші речі, пов’язані з улюбленими співаками, акторами та іншими людьми, діяльністю яких ви захоплюєтеся. Під час молитви ви повинні звертатися до Бога, і ніякі інші зображення чи предмети не повинні вас від цього відволікати.

Тому для ікон потрібно знайти вдома найбільш затишний і спокійний куточок, де можна буде помолитися, і там не варто розміщувати ніякі інші предмети, крім ікон.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти