StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Це ознака, що кіт вам не довіряє: зоопсихолог розкрив секрет поведінки кішок

12 листопада 2023, 19:46оновлено 13 листопада 2023, 12:28
Главред з'ясував, чи люблять коти обійматись та як кішка може проявляти свою любов до господаря.
Це ознака, що кіт вам не довіряє: зоопсихолог розкрив секрет поведінки кішок
Чи люблять коти обніматись - зоопсихолог дав несподівану відповідь / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Нерідко трапляється так, що кіт або кішка раптово агресивно реагує на спроби свого господаря обнятись. Особливо дивно, коли кішка раптом починає кусатися. Коти можуть не любити обійми з кількох причин, і це пов'язано з їхнім природним поведінковим інстинктом.

Чому кіт може не любити обійми?

Самостійність: Коти відомі своєю незалежністю. Вони часто віддають перевагу волі до самостійного дослідження свого середовища і не завжди хочуть бути обмеженими обіймами. А якщо ви хочете знати більше про характер кішок, читайте наш матеріал: Кіт робить одну важливу дію, якщо вас любить

Територіальність: Коти мають сильний інстинкт територіальності. Вони можуть вважати обійми за порушення їхнього простору і реагувати стресом.

Чутливість до дотику: Деякі коти дуже чутливі до дотику і можуть вважати обійми за неприємні або навіть болісні, особливо якщо вони не звикли до цього з молодих літ.

Страх: Обійми можуть сприйматися котом як загроза або джерело стресу, особливо якщо кіт не почувається впевнено в навколишньому середовищі.

Індивідуальні вподобання:Кожна кішка унікальна, і вподобання стосовно фізичного контакту можуть суттєво відрізнятися.

Водночас, є кілька можливих причин, чому деякі коти можуть любити обійми:

Любов до тепла: Коти обожнюють тепло, і обійми можуть забезпечувати додаткове тепло від людини. Особливо це може бути приємним для них в холодну пору року.

Приязнь та зв'язок: Обійми можуть вказувати на зв'язок та приязнь між котом і людиною. Деякі коти відчувають комфорт і безпеку у близькому фізичному контакті.

Соціалізація: Якщо кіт був соціалізований з людьми змалку та отримував позитивний досвід взаємодії з ними, він може бути схильний до обіймів.

Підтримка і захист:Обійми можуть викликати в кота відчуття захисту та підтримки, особливо в нових чи стресових ситуаціях.

Ознака довіри: Якщо кіт віддає перевагу обіймам, це може свідчити про те, що він відчуває довіру до людини і розглядає її як безпечного та комфортного компаньйона.

Чи люблять коти обійматись?

Зоопсихолог Сергій Клочко в ефірі "Сніданку з 1+1" зазначає коти насправді не дуже полюбляють обійми.

"Якщо кішка хоче ласки, уваги, вона як правило підхоить з вискоко піднятим хвостом, що є сигналом "я тебе люблю", "в мене гарний настрій". Коли кіт треться об господаря мордочкою, обмінюється запахом - це дуже хороший сигнал", - вказує зоопсихолог.

Дивіться відео про те, чи люблять коти обійматись:

За його словами, існують і певні особливості котів певних порід. Наприклад, свінкси, мейн-куни дуже схильні до приїязних стосунків з людиною, а ось сіамська та британська кішки більш норовливі і їхні обійми нелегко заслужити.

Також важливу роль грає характер і темперамент саме вашої кішки.

Якщо ви хочете розвивати близькі відносини з котом, важливо слухати його сигнали та поважати його особливості. Якщо кіт не показує зацікавленість обіймами, краще шанувати його простір і шукати інші способи взаємодії, які йому більше підходять.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти