StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Деякі є вдома майже у кожного: королівський садівник назвав найкорисніші рослини

12 квітня 2024, 13:35оновлено 14 квітня, 10:09
Садівник королівської сім'ї протягом двох десятиліть, поділився своїми 10 улюбленими кімнатними рослинами і розповів, де найкраще їх розмістити у вашому домі.
Деякі є вдома майже у кожного: королівський садівник назвав найкорисніші рослини
Які рослини заспокоюють - королівський садівник назвав найкорисніші рослини / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Відомо, що садівництво має цілу низку переваг, починаючи від очищення повітря в приміщенні, яке, як з'ясувалося, у два-п'ять разів брудніше за зовнішнє, і закінчуючи підняттям настрою та покращенням психічного здоров'я.

Джек Стокс, старший садівник, який працює в Королівських садах у Хайгроув понад два десятиліття, поділився з Alt Index своїми 10 улюбленими кімнатними рослинами, які допомагають "відчувати себе енергійним, повністю відпочилим і спокійним всередині", а також "покращують сон, знижують рівень стресу і навіть видаляють плісняву", повідомляє Express.

"Рослини у вашому домі справді роблять вас спокійнішими. Приємно бути оточеним рослинами, і я думаю, що багатьом людям подобається мати таку рутину, як полив, хороше сонячне світло, правильний компост і доглял. Для деяких людей це майже як мати домашнього улюбленця. Це дає їм відчуття мети. Люди дбайливо ставляться до домашніх тварин, і це стосується і кімнатних рослин", - каже він.

відео дня

Читайте також корисний матеріал: Чим підгодувати півонії навесні: квіти будуть рясними та пишними. Дізнайтесь, чим стимулювати ріст рослин.

Найкращі кімнатні рослини для зміцнення психічного здоров'я

1. Павукоподібні рослини

Улюблена культова кімнатна рослина, яку легко вирощувати, водночас має всі типові переваги рослин - від покращення якості повітря до підняття настрою.

"Павукоподібні рослини - хороші домашні рослини, і це завдяки тому, що їх легко вирощувати", - каже він. "Відомо, що це рослини, які піднімають настрій, оскільки вони добре очищають повітря, завдяки чому ви почуватиметеся більш енергійними та свіжими", - вказує королівський садівник.

2. Лілії миру

Завдяки своїй здатності очищати повітря та поглинати спори цвілі, Стокс рекомендує поставити цю рослину у ванній кімнаті.

3. Монстера

Завдяки своїй здатності піднімати настрій, він рекомендує поставити цю рослину у спальні, щоб покращити якість сну.

"Коли мова йде про рослини, які, як відомо, піднімають настрій, монстера делікатесна робить цю роботу, і її добре тримати в приміщенні", - каже він, додаючи, однак, що "вона виростає досить великою, тому підійде лише для великих приміщень", - вказує Стокс.

4. Сансевієрія

Завдяки своїй здатності виробляти тонну кисню в кімнаті, це ще одна рослина, яку він рекомендує додати до вашої спальні, тому що "вона допоможе з диханням і якістю сну", а також "додасть вологу в повітря і позбавить від токсинів".

5. Потос

Відомо, що він знижує рівень озону, тому ця рослина особливо корисна для тих, хто бореться з респіраторними захворюваннями, такими як астма. Він також додає, що її "дуже легко вирощувати".

6. Меліса

Ця рослина не тільки зменшить тривожність і полегшить біль, але й може бути використана для приготування трав'яного чаю. Для цього він радить додати два листочки в чашку окропу.

7. Герань

Подібно до меліси, герань може виживати в приміщенні, допомагаючи зменшити тривогу і полегшити біль, а також виділяючи чудовий аромат.

8. Лаванда

Лаванда - приголомшлива рослина, яка випромінює чудовий аромат, що допомагає зменшити стрес.

"Є багато рослин, які, як відомо, допомагають впоратися зі стресом, як ви побачите з ефірних олій з використанням багатьох натуральних рослин. Лаванда - дійсно хороша рослина, яка допомагає впоратися зі стресом. Вона заспокоює і допомагає відчувати себе невимушено. Ось чому лаванду так часто використовують в ароматерапії. Ви, безумовно, можете завести власний кущ лаванди, якщо він буде знаходитися в місці з великою кількістю світла", - зазначає фахівець.

9. Алое вера

Цю рослину найкраще зберігати на кухонному підвіконні, адже вона, як відомо, може вилікувати опіки та виразки, наприклад, сонячні опіки.

10. Садовий плющ

Подібно до поташу, садовий плющ також знижує рівень вуглекислого газу, що може допомогти тим, хто страждає від респіраторних захворювань, таких як астма.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти