StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Де в Україні безпечно залишати автомобіль - поради експерта

26 червня 2020, 18:57
Агенти проекту Таємний агент на Новому каналі провели розслідування, по якому змогли скласти список місць, в яких в Україні безпечно паркувати авто.
Де безпечно паркуватись
Де безпечно паркуватись / УНИАН

Кількість крадіжок автомобілів в Україні з кожним роком зростає. Дані Національної поліції свідчать, що впродовж перших трьох місяців 2020 року було викрадено більше 500 машин. Де ж безпечно можна залишити автівку? Відповіді на це питання шукала журналістка проекту Таємний агент, який показує Новий канал, Олена Зборовська разом з адвокатом Юрієм Білоусом.

"Ми відвідали кілька парковок та стоянок столиці. Розпитали в охоронців, чи знають вони свої обов’язки та межі відповідальності. Уявляєте, більшість працівників не могли дати чітку відповідь", – розповідає Олена.читайте такожЧи варто платити за пошкоджений товар в супермаркеті

Журналістка дала кілька порад читачам сайту Главред. Перед тим, як залишати свій автомобіль, дізнайтесь – це парковка чи стоянка. Аби уникнути крадіжки.

відео дня

"На парковці автомобіль можна залишати на нетривалий час. У більшості випадків безкоштовно, адже знаходяться вони біля різних установ, магазинів, зупинок. На стоянці можна машину залишити на тривалий час. Відповідальність за збереження автомобіля і майна всередині нього бере на себе охоронець. Якщо відбудеться крадіжка, то власник автостоянки буде зобов’язаний відшкодувати шкоду водію, – пояснила адвокат.

Автомобіль безпечно залишити на автостоянці, якщо:

  • Територія обгороджена, освітлена та з камерами.
  • На в’їзді є шлагбаум та аварійний виїзд.
  • Облаштоване місце для охорони.
  • Дані про вас та автівку охоронець записав у реєстраційний журнал.
  • Є документи, що це автостоянка.

Проект Таємний агент Новий канал о 15:30. Нові випуски проекту Таємний агент виходять щопонеділка на новому каналі в 17-50.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти