StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Навіть у своєму саду: чому в Німеччині не можна рубати дерева - штраф 100 тисяч євро

3 червня 2024, 17:52оновлено 6 червня, 14:22
14541
Старі дерева можуть стати проблемою на ділянці, а їх вирубування обійтись в серйозну суму. Главред з'ясував, чому в Німеччині не можна вирубувати дерева.
Навіть у своєму саду: чому в Німеччині не можна рубати дерева - штраф 100 тисяч євро
Чому в Німеччині не можна рубати дерева в саду - штраф 100 тисяч євро / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Вирубувати старі дерева на власній ділянці в саду є звичною практикою в багатьох країнах. Однак, в Німеччині можна зіткнутись із труднощами у цьому питання та навіть штрафами у розмірі до 100 тисяч євро. Один із авторів на платформі Reddit поцікавився, чи може він вирубати кілька старих дерев біля будинку, який він нещодавно купив, на що отримав несподівані відповіді.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Чи можна вирубувати дерева в Німеччині

Чоловік під ніком @Emaboss1 зазначив, що нещодавно купив будинок у Німеччині та поцікавився в користувачів, чи може він вирубати кілька дерев у власному саду.

відео дня

"Я нещодавно купив будинок у Німеччині, а у дворі занадто багато дерев. Один із моїх друзів сказав мені, що я маю отримати якийсь спеціальний дозвіл чи щось подібне. Тож мені було цікаво, чи можу я їх різати без дозволу, чи мені потрібно шукати дозвіл", - йдеться у його повідомленні.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

У відповідь йому написали, що дерева в Німеччині захищені навіть на приватній території і за їх вирубку потрібно заплатити чималий штраф. Однак, користувачі соцмережі зазначають, що все напряму залежить від законів федеральної землі та муніципалітету, а також від сорту дерева.

"Дерева захищені Baumschutzverordnung (постанова про захист дерев - ред.) навіть на приватній території. Baumschutzverordnung міста Фюрт не дозволяє зрізати не плодові дерева, окружність яких на висоті одного метра над землею перевищує 80 см.У них нібито є аерофотографії з високою роздільною здатністю цілого міста, які вони порівнюють, перевіряючи місця. Вам потрібно отримати дозвіл, а після їх зрізання потрібно посадити нові або заплатити місту, щоб воно зробило це за вас", - зазначає користувач із ніком @rimstalker, зробивши посилання на постанову про захист дерев у місті Фюрт від 27 березня 2002 року в редакції від 2 лютого 2015 року.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі.

Коли в Німеччині можна зрубувати дерева

У німецькій компанія, яка надає послуги, пов'язані з операціями з нерухомістю "Engel & Völkers" наголошують, що якщо є відповідний дозвіл від муніципалітету на вирубку дерев, необхідно дотримуватися встановлених федеральних термінів вирубки.

"Причиною цього є захист диких тварин і рослин. Дикі тварини використовують рослини та дерева як місця для відпочинку та спарювання. З 01 березня по 30 вересня діє охоронний період, який гарантує, що їх не турбуватимуть. У цей період заборонено рубати дерева. Ви можете легко подати заявку на отримання дозволу в охоронний період, але сама рубка може відбуватися лише восени або взимку", - додають фахівці.

Що відомо про "Engel & Völkers"

Engel & Völkers - німецька компанія, яка надає послуги, пов'язані з операціями з нерухомістю, повідомляє Вікіпедія.

Engel & Völkers була заснована під назвою Engel & Cie в 1977 році в Гамбурзі, Німеччина. Компанія розширила свою діяльність на міжнародному рівні через низку франчайзингових офісів та власних операцій.

У 2023 році компанія має близько 950 офісів житлової нерухомості та понад 100 комерційних офісів, які займаються брокерськими операціями з торговою, офісною, промисловою та інвестиційною нерухомістю, а також логістичними комплексами, готельним бізнесом та портфелями нерухомості.

Які дерева в Німеччині можна вирубати без дозволу

Крім того, експерти попереджають, що у більшості випадків вирубка дерев певного діаметра стовбура (зазвичай від 80 см в окружності) потребує спеціального дозволу. Дерева меншого розміру можуть бути вирубані без дозволу, але це залежить від місцевих правил та законів кожного окремого регіону.

"Якщо дерево має кілька стовбурів, необхідно виміряти окружність кожного стовбура. Крім того, деякі види охороняються на муніципальному рівні або взагалі звільнені від цього регулювання. Тому бажано заздалегідь отримати конкретну інформацію від відповідального муніципалітету або міської влади", - зазначають фахівці з нерухомості.

Який штраф за вирубку дерев в Німеччині

Експерти з нерухомості вказують на те, що вирубка дерева без дозволу може призвести до чималих штрафів. Розмір штрафів регулюється кожною окремою федеральною землею.

"Залежно від чинного законодавства та типу зрубаного дерева ця сума може сильно варіюватися від 50 до 100 000 євро. Штраф за зрізання листяного дерева з великою окружністю стовбура більший, ніж за плодове дерево з тонким стовбуром", - йдеться у повідомленні.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти