StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щоб не отруїтись: де краще зберігати консерви – важливий нюанс

6 серпня 2024, 18:04оновлено 7 серпня, 16:12
790
Консерви з різних продуктів користуються великою популярністю, але якщо неправильно їх зберігати, то це матиме великі ризики.
Щоб не отруїтись: де краще зберігати консерви – важливий нюанс
Де краще зберігати консерви / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Хоча консерви й відомі тим, що можуть довго зберігатися, для них теж є певні обмеження. Зокрема, важливо знати - де краще зберігати консерви, щоб вони не зіпсувались.

Вам також може бути цікаво: Навіщо закрутки загортають у ковдру: секрет консервації, який перевірений роками.

Де зберігати консерви

відео дня

За словами експертів сайту "Зберігання", вимоги до умов зберігання таких продуктів можуть значно варіюватися в залежності від виду консервів, способу їх приготування і упакування. При недотриманні умов зберігання тара часто здувається. Такі вироби не слід купувати і вживати. Також не варто купувати продукт у пошкодженій тарі.

В загальному, консервовану продукцію необхідно тримати в сухому, темному і прохолодному приміщенні. Оптимальною температурою для тривалого зберігання є від 0 до +8°С. Також бажано, щоб вологість не перевищувала 75%.

Де краще зберігати рибні та м'ясні консерви

В багатьох виникає питання, чи можна зберігати рибні консерви в холодильнику? І відповідь тут одна – можна!

Рибні консерви треба зберігати в холодильнику при температурі від 0 до +5°С. Максимальна температура для виробів у власному соку становить +10°С, з додаванням олії — +20°С.

Якщо говорити про м’ясні консерви, то їх зазвичай випускають у залізних банках, які бажано тримати в сухому приміщенні, щоб запобігти утворенню іржі. Якщо продукт знаходиться в холодильнику, його харчові властивості зберігаються довше, але у великих кількостях таку продукцію рекомендується зберігати в погребі. Також не можна допускати різких температурних коливань.

Що буде якщо зберігати консерви в теплі

При високих температурах, термін придатності консерви дуже швидко зменшується. Тому тримати їх у теплі точно не варто. Краще такі продукти харчування зберігати у холодильнику або погребі.

Щоб не отруїтись: де краще зберігати консерви – важливий нюанс
Скільки можна зберігати консервацію / Інфографіка: Главред

Хто вигадав консервувати продукти?

Винахідником консервації продуктів вважають французького кондитера Ніколя Аппера, ідея якого припала на 1804 рік. Перші консерви стали робити за часів наполеонівських воєн. За свій винахід Аппер отримав нагороду від Наполеона, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти