StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому деякі краї чипсів зелені: у Мережі здивували серйозною причиною

15 серпня 2024, 21:12
223
Чому деякі чіпси мають зелені краї - у Мережі розгорілась активна дискусія щодо цієї теми.
Чому деякі краї чипсів зелені: у Мережі здивували серйозною причиною
Чому зеленіють чипси / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Кожна людина, ймовірно, помічала чипси із зеленими краями, однак не всі замислювались, чому це відбувається - у соціальних мережах "розгорілось" активне обговорення.

Одна жінка на своїй сторінці у Facebook поділилась знімком чипсів та написала про причину небажаного зеленуватого кольору, передає Mirror. Більшість підписників заявили, що, ймовірно, частина картоплі, з якої отримані чипси, були зеленими. Однак, деякі люди мали іншу версію - із наукової точки зору.

"Картопля, яку було зрізано для чипсів, була піддана впливу занадто сильного світла або сонця, а це призвело до утворення хлорофілу в частинах картоплі, які були над землею", - пояснив користувач Facebook.

відео дня

"Картопля під дією світла вироблятиме хлорофіл, як і листя. Зазвичай картопля знаходиться під землею і цього не відбувається, але якщо картопля росте надто близько до поверхні або зберігається на сонці, вона стане зеленою", - зазначили також у коментарях.

Однак, варто пам'ятати, якщо зелені чипси потрапили в пакет, то не варто їх їсти. Якщо ви з'їсте дві-три зелені чипси, то нічого жахливого не станеться. Але якщо з'їсти дуже багато чипсів із зеленими плямами, то можна відчути дискомфорт в організмі.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти