StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим замінити хліб у котлетах: 2 варіанти із неймовірно смачним результатом

5 серпня 2024, 19:12оновлено 8 серпня, 16:19
337
Якщо додати у фарш для котлет замість хліба кілька інших інгредієнтів, можна отримати дуже смачну і при цьому менш калорійну страву.
Котлеты
Чим замінити хліб у котлетах/ колаж: Главред, фото: скрін

Хліб ще здавна є важливим інгредієнтом у багатьох рецептах котлет. Основна його роль у цій страві – підтримувати котлети у формі і не давати їм розпадатися під час термічного оброблення. Ще одна його роль полягає у тому, що страва завдяки йому виходить м’якішою та ніжнішою.

Радимо також прочитати такий матеріал: Як відбілити емальовану каструлю: спосіб, який дасть вражаючий результат

Але якщо ви захотіли приготувати м’ясні котлети, а вдома раптом не виявилося хліба, або ж ви хочете не додавати хліб, щоб зробити страву менш калорійною, то можете приготувати ці м’ясні вироби за одним із наступних рецептів. Є кілька інгредієнтів, що можна використовувати замість хліба у такому випадку.

1. Котлети "Колгоспні" без хліба

На YouTube-каналі "Галочка-Кулінарочка" авторка розповіла, що вона замість хліба додає до котлет вівсянку. Такий рецепт називається "Колгоспні котлети".

"Чому ці котлети називають колгоспними – не питайте, бо не знаю. А виходять дуже смачні. Тому й ділюся рецептом з вами", – зазначила авторка.

До курячого (або індичого) фаршу треба додати яйце, натерти і додати цибулину і морквину. Особливість таких котлет в тому, що до них додається вівсянка, яку перед додаванням потрібно перебити на блендері. Також обов’язково додати сіль, перець і різноманітні спеції (наприклад, можна додати трішки коріандру, сухий часник і солодку паприку).

Далі потрібно добре перемішати фарш і відбити його. Після цього сформувати котлети будь-якої форми й обваляти кожну з них у панірувальних сухарях. Потім обсмажити на сковорідці з обох сторін до золотистої скоринки.

Дивіться рецепт котлет "Колгоспних":

2. Котлети без борошна та хліба

Авторка YouTube-каналу "Будні майстра" розповіла про рецепт м’ясних котлет без борошна та хліба. Вона зазначила, що додає до своїх котлет кілька "секретних інгредієнтів", які роблять готові м’ясні вироби дуже ніжними і соковитими.

Перший секретний інгредієнт – це капуста. Потрібно відрізати шматок капусти, покласти в сотейник, додати солі і залити водою. Закрити кришкою, поставити на помірний вогонь і варити приблизно 10-15 хв до готовності капусти. Вийняти, охолодити і відтиснути зайву вологу.

Другий секретний інгредієнт – це картопля. Потрібно відварити її до готовності у підсоленій воді, вийняти та охолодити. Ці заготовки також можна зробити заздалегідь.

Нарізати 130 г відвареної капусти на шматки. Також 130 г охолодженої картоплі очистити від шкірки та нарізати. Всипати у чашу блендера картоплю та капусту і подрібнити. Якщо немає блендера, можна перекрутити м'ясо на м’ясорубці разом з овочами.

"Ці овочі є чудовою альтернативою для хліба, який ми зазвичай додаємо до котлет. Також при бажанні можна додати варену моркву", – сказала авторка.

Далі взяти 600-700 г свинячого фаршу, покласти у велику миску, додати перемелені овочі й натерти туди 2 зубчики часнику. Після цього додати улюблену приправу, дві третіх чайної ложки солі, мелений чорний перець за смаком і пів чайної ложки копченої паприки. Вбити 1 яйце і гарно перемішати до об’єднання усіх інгредієнтів.

"Якщо ви використовуєте фарш з телятини чи яловичини, то капусту не слід віджимати від зайвої вологи, так як ці види м’яса у фарші потребують додавання рідини для покращення якості виробу", – пояснила авторка.

Далі відбити фарш, сформувати котлетки, запанірувати їх у борошні або сухарях (але можна обійтися і без паніровки) і посмажити.

Дивіться відео з рецептом котлетибез борошна та хліба:

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти