StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вечір на судженого: як безпечно гадати у Водохресний Святвечір

18 січня 2021, 21:00
Коли починаються ворожіння на Водохреща в 2021 році й які водохресні ворожіння варто взяти на замітку - з'ясував Главред.
Коли починаються ворожіння на Водохреща й які є водохресні ворожіння
Коли починаються ворожіння на Водохреща й які є водохресні ворожіння / Pixabay

Водохресні ворожіння ще зі шкільної лави наповнені для більшості сакральним чарівним змістом. Саме ніч, коли Водохресний Святвечір змінюється Хрещенням Господнім, вважається найкращою для ворожінь у році. Час, коли саме Небо готове поділитися з маленькими людьми своїми великими таємницями.

Ворожіння на Водохреща починаються із заходом сонця 18 січня: сутінки відкривають ворота для ворожок. Але найкращим часом все ж вважається північ - містичний рубіж між двома святковими днями. А ось після 19 січня гадати вже не можна.

Ворожать найчастіше на долю - тобто що чекає людину в новому році. Хоча ворожіння на судженого все одно залишається найпопулярнішим серед дівчат.

А як правильно відзначати Водохресний святвечір: що не можна робити, які є звичаї та прикмети, а також що приготувати на стіл – читайте в матеріалі Водохресний святвечір: що не можна і треба робити в свято 18 січня.

читайте такожЯкого числа Хрещення Господнє 2021: коли лізти в ополонку і йти за водою

Ворожіння на Водохреща на воску або палаючому папері

Так дізнавалися долю не лише наші бабусі, а й їхні бабусі перед ними. Ще за часів козацтва і царських епох дівчата палили свічки - і або виливали віск у холодну воду, або підпалювали шматок паперу і стежили за тінями на стіні.

За фігурами, які вийшли, намагалися тлумачити своє майбутнє. Детальніше читайте в нашому матеріалі Святвечір і Різдво 2021: як гадати на судженого і що готувати на стіл.

читайте такожЯк правильно поворожити на кавовій гущі: тлумачення

Особливо вдало, якщо складається фігура вінця (це до весілля) або якихось фруктів/ягід (це завжди до удачі: виноград – до дружби, любові та достатку; гриб – до довгого плідного життя; листок – до удачі, хоча може попереджати і про інтриги). На любов також вказує людська фігура і квітка, а найщасливішим символом вважається підкова.

Ворожіння на Хрещення на ланцюжку

Ланцюжок обов'язково беруть із золота, а саме ворожіння підгадують до півночі.

Та, що ворожить, залишається в кімнаті одна. Зігріває ланцюжок у правій долоні, трясе його (як гральні кістки) і кидає на стіл. А далі справа за трактуванням фігури, що вийшла:

  • рівна смуга - все буде йти гладко та вдало;
  • коло або заплутаний вузол - до складної ситуації, з якої важко знайти вихід;
  • трикутник - до великої удачі у любові;
  • бант - до заміжжя;
  • серце - до взаємної закоханості;
  • змія - до зради.

Ворожіння на Хрещення на яйці

Рівно опівночі в красиву об'ємну чашу налити воду, а потім – влити туди сирий білок. Ємність заховати в темне місце, щоб ніхто з домочадців на неї не натрапив.

Через три години можна дивитися, що за фігура вийшла:

  • ворота - до успішної кар'єри;
  • сердечко - до любовної пригоди;
  • дитяче ліжечко - до вагітності та народження дитини тощо.

Раніше ми писали про те, як гадати на Старий Новий рік 2021 - на судженого, вагітність і бажання - в матеріалі Найприкольніші ворожіння на Старий Новий рік - на любов і щасливу долю.

Чи можна гадати на 19 січня: що говорить церква

Церква ворожіння не схвалює. А на великі церковні свята – тим більше. За словами священиків, у такі дні потрібно думати про Бога, молитися про свою долю – а не розважатися чаклунськими ворожіннями і намагатися передбачити те, що тобі Богом уготовано.

З точки зору церкви, найкраще ворожіння на судженого на Водохреща – це молитва. Причому молитися можна своїми словами: "Господи, прибери всіх зайвих і пішли того, кого треба" або "Господи, якщо є моя половинка, угодна тобі, нехай буде зі мною". Головне - робити це щиро і від душі, з вірою в волю Господа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти