StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Рідкий хлорофіл: дієтологи розповіли, чи потрібно його пити

20 квітня 2021, 13:46
Ця добавка надзвичайно популярна в соціальних мережах.
1618915488-2997.jpg
Хлорофіл не має доведених переваг / Pixabay

У наші дні рідкий хлорофіл-зірка соціальних мереж і мало не головний напій блогерів. Користувачі клянуться його здатністю очищати шкіру і управляти запаленнями, а також хваляться іншими перевагами.

При такій великій кількості піднесених заяв трохи скептицизму корисно. Отже, клінічний дієтолог, лікар Стеф Грассо, вирішила поділитися своєю думкою про тенденцію в своєму Tik Tok.

За її словами, по-перше, існує дуже обмежена кількість досліджень, що підтверджують його переваги. Однак, враховуючи природні переваги самого хлорофілу, існуючі дослідження здаються багатообіцяючими.

Що таке хлорофіл?

Перш ніж ми заглибимося в цю тенденцію, важливо зрозуміти, що саме п'ють люди.

читайте такожЗелений чай або кава: що краще для здоров'я

"Хлорофіл-найпоширеніший пігмент рослин, що робить їх зеленими", - говорить Грассо. Пігмент необхідний для процесу фотосинтезу, в якому рослини перетворюють сонячне світло в енергію.

Оскільки він природним чином виробляється рослинами, його можна вживати в їжу із зелених рослин, "наприклад, в шпинаті або спаржі", - говорить Грассо. Ви також можете приймати його у вигляді добавок-звідси і краплі рідини, які люди додають в свої склянки з водою.

Як правило, форма добавки містить похідне хлорофілу, зване хлорофіліном, або хлорофіліном міді і натрію. Згідно з одним невеликим дослідженням, при місцевому застосуванні він може допомогти впоратися з прищами і зменшити розмір пор.

Дослідники також виявили, що хлорофілін міді містить більшу кількість антиоксидантів, ніж природні хлорофіли, що робить їх корисним доповненням до цілісних продуктів, але все ж не заміною.

Хоча хлорофіл і хлорофілін, безумовно, мають переваги, кількість поживних речовин в рідкій добавці обмежена в порівнянні з вживанням цілісних овочів.

"Якщо ви з'їсте одну чашку шпинату, Ви отримаєте близько 24 мг хлорофілу", - говорить Грассо. Це еквівалентно приблизно одній піпетці (або половині чайної ложки) рідкого різновиду. Однак "коли ви їсте зелень, Ви отримуєте не тільки хлорофіл, але і вітаміни, мінерали, антиоксиданти і клітковину", - пояснює вона.

Що стосується додаткових поживних речовин і нижчої ціни, Грассо каже:"Я вибираю овочі". Але додавання рідкої добавки хлорофілу в свій розпорядок дня разом зі збалансованою дієтою, багатою овочами, зазвичай вважається безпечним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти