StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар розповіла, кому не можна їсти авокадо

10 березня 2021, 00:15оновлено 11 березня 2021, 00:55
Фрукт володіє високим показником жирів, це може негативно вплинути на травну систему.
Лікар розповіла, кому не можна їсти авокадо
Названі небезпечні властивості авокадо / pixabay

Лікар і консультант з лікувального харчування Марина Сергієнко розповіла, що вживання авокадо в холодну пору року позитивно позначається на імунітеті.

"У холодну пору року я дуже рекомендую вживати авокадо, тому що він неймовірно позитивно позначається на імунній системі. Там є і вітамін D, і омега жири, і вітамін E. Вітаміни D і E - це жиророзчинні вітаміни, а за рахунок жирів в самому авокадо вони правильно і швидко засвоюються в нашому організмі, ми отримаємо необхідні вітаміни в період міжсезоння, зміцнимо імунітет", – зазначила Сергієнко в інтерв'ю радіо Sputnik.

Як каже медик, авокадо містить поліненасичені жирні кислоти та інші жири, які продовжують життя, зміцнюють серцево-судинну систему, беруть участь у всіх процесах організму, навіть в гормональних.

"Вживати фрукт краще в першій половині дня: він дуже калорійний, дає відчуття ситості. Вранці авокадо надовго зарядить енергією", - додала Сергієнко.

Також медик назвала протипоказання до авокадо.

"Якщо у вас є проблеми з печінкою, вживання авокадо, як і більшості жирних продуктів, варто обмежити", - порадила дієтолог.

Людям, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, також слід утриматися від вживання авокадо. Фрукт володіє високим показником жирів, це може негативно вплинути на травну систему.

При цукровому діабеті 2-го типу, авокадо не заборонений. Але, беручи до уваги наявність вуглеводів в його складі, діабетикам слід з обережністю поставитися до цієї ягоди.

читайте такожЛікар назвала продукти, які не можна їсти перед сном

Листя і кісточки плоду – неїстівні. Вони містять в собі безліч токсинів, які здатні негативно вплинути на стан людського організму.

Здоров'я - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти