StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар розповів, як гостре запалення переходить у хронічне

19 червня 2021, 00:19
Гостре запалення перейшло в хронічне.
Гінеколог_лікар_кабінет
Імунна відповідь організму може підтримувати запалення ще довгий час після того, як загроза зникла. / Pixabay

Запалення може початися як рішення - наприклад, як спосіб позбавити тіло від небезпечного загарбника, - але якщо воно не вимикається, коли повинно, воно може стати проблемою. Імунна відповідь організму може підтримувати запалення ще довгий час після того, як загроза зникла. Гостре запалення перейшло в хронічне.

Хронічне запалення може розвиватися кількома способами. Одна з можливостей полягає в тому, що загроза зберігається, тому що організм не може позбутися від викликає порушення речовини, будь то інфекційний організм, подразник або хімічний токсин.

Імунна система досить добре усуває загарбників, але іноді патогени чинять опір навіть нашим кращим захисним механізмам і ховаються в тканинах, знову і знову провокуючи запальну реакцію, пише Livestrong.com.

відео дня

Інший можливий сценарій полягає в тому, що імунна система переходить в "режим загрози", коли реальної загрози не існує. При аутоімунному захворюванні імунна система стає надмірно чутливою до власних здорових клітин і тканин організму.

читайте такожЛікарі роблять ці чотири речі, щоб скоріше вилікувати запалення

На це реагують суглоби, кишечник або інші органи і тканини, як якщо б вони були небезпечними. Оскільки запальна реакція триває, вона пошкоджує організм, а не лікує його.

Нездоровий спосіб життя також може викликати триваюче запалення. Куріння, нерегулярні вправи або дієта з високим вмістом рафінованих вуглеводів може сприяти хронічному запаленню.

Це постійне запалення збільшує ризик багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, інсульт, діабет, рак і хронічну обструктивну хворобу легенів, які в сукупності є основними причинами смерті в усьому світі. Троє з п'яти людей у світі помирають від хвороби, пов'язаної із запаленням.

Ознаки та симптоми хронічного запалення

Ознаки хронічного запалення не такі очевидні, як ознаки гострого запалення. Ви не побачите різких нападів болю, як при порізі, ні набряку, ні почервоніння, щоб попередити вас про проблему. Хронічне запалення може бути широко поширеним або більш локалізованим у певних областях тіла. Тому симптоми можуть значно відрізнятися, наприклад:

  • втома і нестача енергії
  • депресія, тривога
  • м'язові болі і болі в суглобах
  • запор, діарея та інші шлунково-кишкові захворювання
  • зміни ваги або апетиту
  • головний біль
  • " нечіткий " психічний стан (мозковий туман).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти