StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар назвав три продукти, які потрібно їсти під час хвороби

20 травня 2021, 14:53
Вітамін С і цинк застосовувалися в лікуванні застуди протягом десятиліть.
градусник, хвороба
Коли ви захворіли, ви можете втратити апетит, що ускладнює отримання необхідного для одужання харчування. / УНІАН

Курячий суп з локшиною - класичний засіб від застуди. Однак це не єдиний варіант. Інші продукти, добавки та рідини можуть допомогти вам знайти полегшення і знову встати на ноги.

Ось що вам потрібно їсти і пити, щоб позбутися від застуди.

1. Їжте продукти з високим вмістом вітаміну С, цинку, магнію і кальцію.

"При перших ознаках застуди ви повинні зосередити свій раціон на поживних речовинах, які зміцнять вашу імунну систему", - говорить Фред Пескаторе, доктор медицини, лікар, що спеціалізується на натуральній медицині, пише Insider.

читайте такожЧим небезпечне для тіла неправильне харчування-відповідь дієтолога

Вітаміни і мінерали, такі як вітамін С, цинк, магній, і кальцій є ключовими.

Вітамін С і цинк застосовувалися в лікуванні застуди протягом десятиліть. Обидва ці поживні речовини не завадять вам захворіти, але вони можуть полегшити ваші симптоми.

Рекомендована кількість вітаміну С в день для середньої дорослої людини становить 75 міліграмів (мг) для жінок і 90 мг для чоловіків. До продуктів, багатих вітаміном С, відносяться:

  • Апельсин
  • Болгарський перець
  • Полуниця
  • Броколі
  • Ківі

Аналогічним чином, рекомендована кількість цинку в день для середнього дорослого людини становить 8 мг для жінок і 11 мг для чоловіків. До продуктів з високим вмістом цинку відносяться:

  • Кешью
  • Боби
  • Телятина
  • Устриця

Хоча необхідні додаткові дослідження, деякі дослідження показують, що нестача магнію може призвести до ослаблення імунної системи. Таким чином, достатня кількість магнію у вашому раціоні може допомогти вам боротися з інфекцією.

Рекомендована кількість магнію в день для середнього дорослого становить від 310 мг для жінок до 420 мг для чоловіків. Продукти, багаті магнієм, включають:

  • Авокадо
  • Арахісове масло
  • Шпинат
  • Мигдаль

2. Добавки також можуть допомогти

Коли ви захворіли, ви можете втратити апетит, що ускладнює отримання необхідного для одужання харчування. У цьому випадку добавки можуть бути потужним джерелом вітамінів і мінералів, говорить Пескаторе.

"Нормальна здорова дієта повинна включати достатню кількість цих вітамінів і мінералів, але при необхідності ви також можете доповнити ці вітаміни, щоб забезпечити їх правильний рівень", - пояснює Пескаторе. "Одним з перевірених на практиці поживних речовин, що забезпечують швидке одужання від застуди, є вітамін С", - говорить він.

Крім того, невеликі дослідження показали, що добавки бузини, женьшеню і часнику при застуді можуть зменшити тяжкість симптомів і зменшити тривалість вашої хвороби.

3. Пийте воду, бульйони і чай без кофеїну

Крім правильного харчування, також важливо пити достатню кількість рідини. Застуда може зневоднювати вас, тому пийте багато води і уникайте рідин, які можуть ще більше зневоднювати вас.

"Гідратація особливо важлива для того, щоб допомогти вашому тілу боротися з будь-якою інфекцією або вірусом. Рідини, такі як бульйони та (без кофеїну) чаї, є вашими найкращими варіантами", - говорить Пескаторе. "Тримайтеся подалі від солодких напоїв, - цукор, як відомо, пригнічує імунну систему, що ускладнює відновлення після застуди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти