StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вмиватися чи ні: дерматологи розвінчали 10 міфів

7 червня 2021, 22:35
Суху або чутливу шкіру можна очищати один раз ввечері.
Особа_уход_за_кожів
Звичайне мило позбавить вас натуральних олій / Pixabay

Ми звикли слухати часті "не можна" щодо здоров'я шкіри і її зовнішнього вигляду. Insider розібрався в питанні глибше і розпитав дерматологів про здоров'я шкіри.

Міф: не можна мити обличчя в душі.

Хоча деякі думають, що миття обличчя не повинно бути частиною вашого режиму душу, це може бути добре, якщо ви будете обережні, - сказав Шаса Ху, сертифікований дерматолог і співзасновник консультаційної служби по догляду за шкірою BiaLife.

"Коли ви вмиваєтеся в душі, теплий пар з душу сприяє більш глибокому відлущуванню і очищає пори", - пояснив Ху.

читайте такожСім речей, які дерматологи роблять кожен день для здоров'я шкіри

Вона продовжувала:"поки ви не використовуєте гарячу воду або жорстке мило, миття обличчя в душі заощадить вам час, заощадить воду і дасть вам більш глибоке очищення, щоб підготувати шкіру до відпочинку".

Міф: завжди потрібно вмиватися двічі на день.

Нью-Йоркський Дерматолог Хедлі Кінг сказав, що чи потрібно мити обличчя двічі на день, залежить від вашого типу шкіри та того, що вам потрібно змити.

За словами Кінг, суху або чутливу шкіру можна очищати один раз ввечері, але для жирної шкіри може знадобитися очищення не рідше двох разів на день. Однак, якщо ви завершили тренування в поту або нанесли сильний макіяж, вона рекомендує завжди вмиватися після занять в спортзалі або перед сном.

"Очищення перед сном зазвичай рекомендується не тільки для видалення макіяжу, але і для видалення бруду і забруднень, які накопичуються на нашій шкірі протягом дня", - сказав Кінг.

Ці частинки, додала вона, можуть викликати окислювальне пошкодження і сприяти руйнуванню колагену і появи зморшок.

"Якщо ви використовуєте нічні засоби для догляду за шкірою, які залишають на шкірі залишки або плівку, то ви, ймовірно, захочете очистити обличчя і вранці", - сказала вона.

Міф: ваші продукти ефективні тільки в тому випадку, якщо

"Немає болю - немає користі" - непридатне, коли справа доходить до догляду за шкірою, - сказала Одрі Кунін, дерматолог і засновниця бренду клінічних засобів догляду за шкірою DERMAdoctor.

"Коли шкіра обпалюється або дратується інгредієнтами для догляду за шкірою, це порушує захисну кислотну мантію шкіри, що може призвести до підвищеної чутливості шкіри і навіть до шкірної інфекції", - пояснила вона.

Однак, за словами Ху, деякі кислоти і ретиноїди, що відпускаються за рецептом, можуть викликати легке печіння або реакцію лущення, поки шкіра не звикне до нього.

"Загалом, ці симптоми зникають, коли клітинний оборот відновлюється під дією активного інгредієнта", - сказав Ху.

Якщо ви не впевнені, чи є реакція вашої шкіри на продукт нормальною, зверніться до дерматолога, перш ніж продовжити використання.

Міф: умивання обличчя водою з милом буде звичайною справою

"Звичайне мило призначене для чищення звичайних речей. У вас нестандартна шкіра",-сказала Рейчел Назарян, дерматолог з Нью-Йорка.

Звичайне мило позбавить вас натуральних масел і "порушить pH вашої шкіри і пошкодить шкірний бар'єр", - сказала вона, що може викликати сухість і роздратування.

Замість цього вимийте шкіру ніжним миючим засобом без ароматизаторів, яке забезпечить глибоке очищення і збереже ваш унікальний колір обличчя.

Міф: чищення щіткою-найкращий спосіб глибоко очистити шкіру

За словами Ху, всупереч поширеній думці, Чищення мочалкою або механічними пристроями не видалить масло або Полімери для макіяжу з поверхні шкіри.

"З часом ваша шкіра реагує на агресивне механічне відшарування, виробляючи більше масла, що може призвести до засмічення", - сказала вона. "Це часто стає порочним колом""

Механічні скрубери можуть навіть викликати" мікроскопічні тріщини " на шкірі, що може підвищити ризик алергічної реакції або подразнення шкіри.

Якщо вам потрібно очистити шкіру, вона рекомендує використовувати м'яку муслінову тканину або м'який відлущуючий миючий засіб.

Міф: у вас прищі, тому що ви не вмиваєте обличчя кожен день

За словами Кінга, хоча Підтримка чистого кольору обличчя безумовно допомагає запобігти висипанню, є й інші фактори, такі як генетика і гормони, які можуть викликати прищі.

"Якщо у вас жирна шкіра і ви схильні до акне, то так, ви можете отримати більше закупорених пір і висипань прищів, якщо не будете регулярно мити обличчя", - сказала вона. "Але якщо у вас немає особливої жирності або схильності до акне, не мити обличчя кожен день, навряд чи у вас з'являться прищі".

Міф: не слід сушити обличчя мочалкою.

Сушка обличчя мочалкою може бути проблематичною тільки в двох ситуаціях: по-перше, якщо тканина забруднена бактеріями, дріжджами або грибками, а по-друге, якщо тканина настільки абразивна, що викликає роздратування.

Тим не менш, Кінг сказав, що зазвичай можна використовувати чисту тканину для обличчя, Якщо ви "обережно промокнете насухо, але не втираєте".

Міф: не потрібно знімати макіяж перед тим, як вмитися.

Деякі люди вважають, що миючий засіб може змити макіяж і очистити шкіру одним махом, але Ху настійно рекомендує зробити зняття макіяжу першим кроком у повсякденному догляді за шкірою.

"Макіяж містить пігменти, консерванти, мінерали та метали, які часто можуть закупорити пори, якщо залишити їх занадто довго... і запобігти проникненню засобів по догляду за шкірою", - пояснила вона. "Дуже важливо видалити макіяж як перший крок у вашому нічному розпорядку".

Міф: досить "вмитися" тільки серветкою для зняття макіяжу.

За словами Назарян, хоча видалення макіяжу повинно бути першим кроком вашого нічного розпорядку, це не повинно бути єдиним кроком, особливо якщо ви використовуєте Серветки для зняття макіяжу.

"Чистячі серветки видаляють більшу частину бактерій, бруду та масла, але також залишають сліди", - сказала вона. "Це потенційно може призвести до появи прищів і інфікування залоз, особливо навколо повік і вій. Для належного очищення обличчя потрібно ополіскування на водній основі".

Міф: не потрібно мити руки перед умиванням особи.

За словами Ху, навіть якщо ваші руки не виглядають, завжди краще вимити їх, перш ніж торкатися до обличчя.

"Більшість людей часто використовують руки для набору тексту на клавіатурі і телефоні або для водіння", - сказала вона , і бактерії і хімічні речовини на цих поверхнях можуть викликати роздратування або інфекцію шкіри і очей, особливо у людей, схильних до екземі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти