StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вкорочує життя, більше ніж сигарети: від якого продукту ні в якому разі не можна відмовлятися

20 липня 2021, 16:45
Вимірювання жирних кислот може передбачати смертність аналогічно стандартним факторам ризику.
холодильник
Відомо, що масло корисно для серця і зменшує утворення тромбів. / Фото pixaby

Нове дослідження попереджає, що нестача масла омега - 3 в раціоні може скоротити життя навіть більшою мірою, ніж куріння.

Вчені виявили, що куріння скорочує тривалість життя на чотири роки, в той час як низький рівень жирних кислот, що містяться в жирній рибі, такий як лосось і скумбрія, може скоротити її на п'ять років.

Відомо, що масло корисно для серця і зменшує утворення тромбів.

відео дня

читайте такожЯк в магазині розпізнати рибу, яку вже небезпечно їсти

Хороший рівень-вісім відсотків або вище, середній - від чотирьох до восьми відсотків, а низький-чотири відсотки і нижче, пише The Daily Mail.

Провідний дослідник доктор Майкл Макберні з Університету Гвельфа в Канаді сказав: "цікаво відзначити, що в Японії, де середній індекс Омега-3 перевищує вісім відсотків, очікувана тривалість життя приблизно на п'ять років більше. ніж у Сполучених Штатах, де середній індекс Омега - 3 становить близько п'яти відсотків.

Отже, на практиці вибір дієти, що змінює Індекс Омега-3, може продовжити життя.

В останній комбінованій моделі куріння і Індекс омега - 3 представляються найбільш легко змінними факторами ризику.

"Бути курцем у віці 65 років, за прогнозами, віднімає більше чотирьох років життя в порівнянні з відмовою від куріння, що еквівалентно скороченню життя при низькому або високому індексі омега-3".

У дослідженні, опублікованому в американському журналі клінічного харчування, використовувалися статистичні дані Фрамінгемського дослідження серця( FHS), одного з найдовших досліджень у світі.

FHS надав унікальну інформацію про фактори ризику серцево - судинних захворювань і привів до розробки шкали ризику Framingham, заснованої на восьми вихідних стандартних факторах ризику-вік, стать, куріння, лікування гіпертонії, статус діабету, систолічний артеріальний тиск, загальний холестерин (TC), і холестерин ЛПВЩ.

Дослідники виявили, що вимірювання жирних кислот може передбачати смертність аналогічно стандартним факторам ризику.

Співавтор, Доктор Білл Харріс, президент дослідницького інституту жирних кислот, сказав: "інформація, що міститься в концентраціях чотирьох жирних кислот червоних кров'яних тілець, була настільки ж корисна, як і інформація про рівень ліпідів, артеріальний тиск, куріння і діабетичний статус, що стосується прогнозування загальної смертності.

"Це говорить про силу індексу Омега - 3 як фактора ризику, і його слід розглядати так само важливо, як і інші встановлені фактори ризику, а може бути, навіть більше".

Ризик можна знизити, змінивши такі фактори, як дієта, тютюн, алкоголь і відсутність фізичної активності.

Дослідники виявили, що вибір способу життя може допомогти виявити тих, хто знаходиться в групі ризику.

Це також може бути корисним для запобігання поганому стану здоров'я, затримки смерті та оцінки підходів до лікування.

Попередній звіт 2018 року Про 2500 учасників Framingham Offspring Cohort показав, що у людей з високим індексом омега-3 ймовірність смерті на 33 відсотки нижче.

Аналогічні зв'язки були виявлені в дослідженнях "ініціатива з охорони здоров'я жінок"," Дослідження пам'яті, серця і душі "і"дослідження ризику і серцево-судинної системи Людвігсхафена".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти