StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені дізналися, чому деяким хочеться їсти незабаром після їжі

12 квітня 2021, 22:10
Не всі люди відчувають почуття голоду відразу.
картофель_піща_еда
Вчені докопалися до правди / 1zoom.ru

Нове дослідження показує, що люди, у яких спостерігається сильне падіння рівня цукру в крові через кілька годин після їжа, в кінцевому підсумку відчувають голод і споживають протягом дня на сотні калорій більше, ніж інші.

Дослідження, опубліковане сьогодні в журналі Nature Metabolism, найбільшої в світі програми досліджень в області харчування, яка вивчає реакцію на їжу в реальних умовах, дослідницькою групою з Королівського коледжу Лондона і медичної наукової компанії ZOE з'ясували, чому деяким людям важко схуднути навіть на дієтах з контролем калорій, і підкреслили важливість розуміння особистого метаболізму, коли мова йде про дієту і здоров'я.

читайте такожЗапивати чи не запивати: чи можна пити воду під час їжі

Дослідницька група зібрала докладні дані про відповіді на рівень цукру в крові та інші показники здоров'я у 1070 чоловік після вживання стандартизованих сніданків і вільно обраних страв протягом двотижневого періоду, що в сумі склало більше 8000 сніданків і 70 000 прийомів їжі.

Стандартні сніданки були засновані на мафінів, що містять таку ж кількість калорій, але розрізняються за складом з точки зору вуглеводів, білків, жирів і клітковини. Учасники також провели тест на рівень цукру в крові натщесерце (пероральний тест на толерантність до глюкози), щоб виміряти, наскільки добре їх організм переробляє цукор.

Учасники носили наклеєні монітори Глюкози (CGM) для вимірювання рівня цукру в крові протягом усього дослідження, а також носяться пристрої для моніторингу активності та сну. Вони також записали рівень голоду та пильності за допомогою програми для телефону, а також точно, коли і що вони їли протягом дня.

Попередні дослідження, які вивчали рівень цукру в крові після їжі, зосереджувалися на тому, як його рівень підвищується і знижується протягом перших двох годин після їжі, відомий як пік цукру в крові. Однак, проаналізувавши дані, команда PREDICT помітила, що деякі люди зазнали значних "падінь цукру" через 2-4 години після цього початкового піку, коли їх рівень цукру в крові швидко впав нижче базового рівня, перш ніж знову піднятися.

Доктор Сара Беррі з Королівського коледжу Лондона сказала: "Давно підозрювали, що рівень цукру в крові відіграє важливу роль у боротьбі з голодом, але результати попередніх досліджень непереконливі. Тепер вчені показали, що зниження рівня цукру в крові є кращим провісником. голод і подальше споживання калорій в порівнянні з початковою піковою реакцією цукру в крові після їжі, змінюючи наші уявлення про взаємозв'язок між рівнем цукру в крові і їжею, яку ми їмо ".

Професор Ана Вальдес з Медичної школи Ноттінгемського університету, яка очолювала дослідницьку групу, сказала: "багатьом людям складно скинути зайву вагу і зберегти його, і всього кілька сотень додаткових калорій кожен день можуть скласти кілька фунтів ваги. надбавка у вазі за рік. Наше відкриття, що розмір цукрових провалів після їжі має такий великий вплив на почуття голоду і апетит, має великий потенціал для того, щоб допомогти людям зрозуміти і контролювати свою вагу і довгострокове здоров'я ".

Порівняння того, що відбувається, коли учасники їдять ті ж тестові обіди, виявило великі відмінності у відповідях людей на рівень цукру в крові. Дослідники також не виявили кореляції між віком, масою тіла або ІМТ і великою або маленькою ведмедицею, хоча в середньому у чоловіків провали були трохи більше, ніж у жінок.

Також спостерігалася деяка варіабельність розмірів провалів, що випробовуються кожною людиною у відповідь на одне і те ж харчування в різні дні, що дозволяє припустити, що те, чи є ви ковшем чи ні, залежить від індивідуальних відмінностей в обміні речовин, а також від щоденного вживання їжі. - денні ефекти вибору їжі і рівнів активності.

Вибір продуктів, які поєднуються з вашою унікальною біологією, може допомогти людям довше відчувати ситість і в цілому менше їсти.

Провідний автор дослідження Патрік Вятт з ZOE зазначає: "Це дослідження показує, як носяться пристрої можуть дати цінну інформацію, щоб допомогти людям зрозуміти свою унікальну біологію і взяти під контроль своє харчування і здоров'я. Наше дослідження продемонструвало важливість цукрових соусів. відкриває шлях до персоналізованого керівництва на основі даних для тих, хто хоче керувати своїм голодом і споживати калорії таким чином, щоб це працювало на їх тіло, а не проти нього ".

Тім Спектор, професор генетичної епідеміології Королівського коледжу Лондона і науковий співзасновник ZOE, робить висновок: "Їжа складна, і люди складні, але наші дослідження, нарешті, починають відкривати чорний ящик між дієтою і здоров'ям. Ми раді, що змогла перетворити цю передову науку в домашнє харчування", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти