StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, як пов'язана солодка їжа і апетит

7 лютого 2021, 00:19
Німецькі біологи зробили відкриття, дещо парадоксальне в світлі всіх попередніх досліджень з приводу зв'язку солодкого і апетиту людей.
Солодкий
Вчені розповіли, як пов'язана солодка їжа і апетит / УНІАН

Солодка на смак їжа в окремих випадках не підвищує, а іноді навіть знижує апетит. До такого висновку прийшли дослідники з Інституту біології харчових систем імені Лейбніца в Мюнхені, повідомляє портал Scitechdaily.

Вони провели дослідження з використанням двох типів цукру. 27 чоловіків віком від 18 до 45 років отримували десятивідсотковий розчин глюкози або сахарози, або розчин цукру з додаванням лактизолу. Ця речовина зв'язується з рецепторами солодкого і знижує відчуття солодощі. Попри різні типи цукру, всі розчини з лактизолом або без нього мали однакову кількість калорій.

Через дві години після вживання кожного з розчинів учасники могли їсти стільки, скільки вони хотіли. Виявилося, що після вживання розчину сахарози з лактизолом у добровольців відзначалося підвищене споживання енергії після сніданку на 13%, тобто вони з'їдали на 100 кілокалорій більше, ніж після цукру без лактизола.

читайте такожЧому жінок сильно тягне до солодкого: названа причина

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти