StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, як наші будинки послаблюють імунітет

7 липня 2021, 03:30
Є вчені, які вважають, що сучасні засоби для чищення сприяють незрозумілому зростанню алергії
1625547873-7202.jpg
Діти все ще піддаються природному впливу мікробів / Pixabay

Вчені вважають, що ідея про те, що чистота ваших дітей може послабити імунну систему, є міфом.

Протягом багатьох років вчені припускали, що зростання захворюваності сінною лихоманкою, астмою та харчовою алергією серед молоді може бути викликане ультрасигієнічністю сучасних будинків.

Але тепер експерти Університетського коледжу Лондона кажуть, що це не так, і що не в цьому винні надмірно стерильні поверхні і занадто часте миття рук, пише The Daily Mail.

Вони наполягають на тому, що діти все ще піддаються природному впливу мікробів, які заряджають їх імунну систему на майбутнє.

Обіймати близьких і стикатися з брудом-це два важливих способи, якими молоді люди піддаються впливу бактерій та інших мікробів, які тренують організм боротися з паразитами.

читайте такожЯк прибирання впливає на здоров'я: несподівана сторона чистоти

За оцінками благодійної організації, більше 40 відсотків дітей - або 4 мільйони людей - страждають принаймні від однієї алергії у Великобританії. Це число щорічно збільшується на п'ять відсотків. У США більше 50 мільйонів американців страждають від алергії щороку.

Деякі вчені припустили, що винна "гіпотеза гігієни" - що сучасне стерильне життя послаблює нашу імунну систему.

Кажуть, що без контакту з брудом і мікробами в ранньому віці імунна система не навчиться контролювати свою реакцію на повсякденних загарбників, таких як пил і пилок.

Це може призвести до неправильного спрацьовування в більш пізньому віці, що призведе до алергії та інших захворювань.

Професор Грем Рук, мікробіолог з UCL, сказав: "організми, які населяють наш кишечник, шкіру та дихальні шляхи, також відіграють важливу роль у підтримці нашого здоров'я до старості.

"Отже, протягом усього життя ми потребуємо контакту з цими корисними мікроорганізмами, що походять в основному від наших матерів, інших членів сім'ї та навколишнього середовища.

"Але ось вже більше 20 років громадська думка говорить, що гігієна рук і домашня гігієна, які необхідні для запобігання впливу хвороботворних патогенів, також блокують вплив корисних організмів".

Британців протягом всієї пандемії заохочували мити руки і частіше використовувати дезінфікуючий засіб для рук, щоб обмежити поширення Covid.

Але професор Рук додав: "вплив на наших матерів, членів сім'ї, навколишнє середовище та вакцини може забезпечити всі необхідні нам мікробіологічні ресурси.

"Ці впливи не суперечать цілеспрямованій гігієні або очищенню".

Тим не менш, є вчені, які вважають, що сучасні засоби для чищення сприяють незрозумілому зростанню алергії.

Дослідження японських експертів, опубліковане в минулому році в журналі Frontiers in Immunology, показало, що звичайні вітчизняні продукти викликають у мишей імунні реакції, які можуть привести до алергічної реакції.

Їм ввели в ніс разом з вакциною від грипу, а через 24 години були взяті зразки для вимірювання імунної відповіді.

У цьому місці було виявлено багато Т-клітин-ключових частин імунної системи, - які, за словами вчених, припускали наявність алергічної реакції.

Кілька досліджень показали, що викид хімікатів в повітря з чистячих засобів може викликати алергію.

Allergy UK каже: "якщо у вас алергія, постарайтеся вибирати чистячі засоби, які нетоксичні або мають знижений вміст агресивних хімікатів.

"Уникайте аерозолів, які наповнюють повітря забруднюючими речовинами, і намагайтеся використовувати чистячі засоби, які не потребують використання шкідливих хімікатів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти