StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Три найгірших напої проти запалення

5 липня 2021, 21:47
Щоб цього уникнути, постарайтеся по можливості обмежити вживання цих запальних напоїв або уникати їх.
напій
Хронічне запалення-слабка активація власної імунної системи / Фото pixaby

Запалення може бути як корисним, так і шкідливим. З одного боку, це спосіб вашого організму боротися з інфекцією і лікувати себе. Але в перевантаженні це може стати небезпекою для вашого здоров'я, що призведе до серйозних захворювань, таких як хвороби серця, інсульт і діабет.

"Простіше кажучи, запалення-це власний гострий стрес-відповідь механізм нашого організму, який активується, щоб захистити нас від травм", - говорить лікар Жаклін Лондон. Однак, за словами Лондон, хронічне запалення - слабка активація власної імунної системи нашого організму з плином часу в результаті впливу шкоди-набагато більш підступно. Це тому, що цей тип запалення руйнує і руйнує клітини, викликаючи пошкодження тканин і, в кінцевому підсумку, руйнування органів.

Хоча деяка деградація клітин пов'язана з нормальним старінням, те, що ми споживаємо в нашому щоденному раціоні, може посилити запалення, пише Livestrong.com.

читайте такожГіпертонія: цей гарячий напій значно знижує високий тиск

"Прозапальні дієти (споживання занадто багато насичених жирів, додавання цукру та натрію) сприяють хронічному запаленню за рахунок каскаду біохімічних реакцій, які змушують ваше тіло працювати понаднормово, щоб виконувати свою звичайну роботу, що може призвести до надмірного пошкодження ваших клітин", - говорить Лондон.

Це також має значення для того, що ми п'ємо - рідина у вашій чашці може посилити запалення. Щоб цього уникнути, постарайтеся по можливості обмежити вживання цих запальних напоїв або уникати їх.

1. Напої з додаванням цукру

За словами Лондона, солодкі напої, які служать основним джерелом доданого цукру, вважаються прозапальними.

Ось чому: "чим більше простих цукрів (рафінованих вуглеводів) ми споживаємо, тим більше" сміття" (побічних продуктів) виробляє наш організм в результаті множинних метаболічних реакцій", - говорить вона. Це запускає ланцюгову реакцію, яка " може збільшити кількість вільних радикалів, які можуть пошкодити здорові тканини, і цитокіни, що сприяють запаленню (білки, що виробляються нашою імунною системою, які можуть посилити процес пошкодження клітин)", - пояснює вона.

На жаль, цукор міститься в більшості напоїв, в тому числі:

Звичайна газіровкасоки з фруктового концентратаспортівние і енергетичні напіткіподслащенний кави і чайні напіткінемолочние альтернативи молоку

За словами Лондона, навіть деякі модні оздоровчі напої, що продаються як "тоніки" або "еліксири", часто є просто "цукровою водою, що маскується під панацею".

Тим не менш, хронічне запалення - це процес, який виникає з плином часу через регулярне надмірне споживання доданого цукру. Таким чином, час від часу потягуючи ванільний латте або маргариту в контексті здорового харчування, вам не зашкодить, говорить Лондон.

2. Напої з штучними підсолоджувачами.

Якщо ви вже відмовилися від цукру в своїх напоях, у вас може виникнути спокуса спробувати напої з непоживними штучними підсолоджувачами, такими як дієтичні газовані напої або деякі напої з позначкою "без цукру".

Хоча деякі штучні підсолоджувачі, такі як аспартам, схвалені Управлінням з контролю за продуктами і ліками, деякі люди можуть відчувати чутливість до цих інгредієнтів, які можуть запускати вашу імунну систему і викликати запальну реакцію, згідно Arthritis Foundation.

І в довгостроковій перспективі цей запальний ефект може призвести до більш серйозних хронічних захворювань. Дійсно, в липневій статті 2013 року в Trends in Endocrinology and Metabolism було виявлено, що люди, які часто п'ють штучно підсолоджені напої, мають підвищений ризик збільшення ваги, метаболічного синдрому, діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.

3. Алкоголь

У той час як випадковий коктейль може допомогти вам розслабитися і зняти стрес, занадто велика кількість щоденного вживання алкоголю може збільшити ймовірність запалення в вашому тілі.

Показовий приклад: дослідження, проведене в 2017 році в журналі alcohol Research: Current Reviews, показало, що надмірне вживання алкоголю призводить до запалення кишечника, змінюючи склад і функцію кишкової мікробіоти, послаблюючи слизову оболонку кишечника і ставлячи під загрозу імунітет слизової оболонки кишечника.

Це особливо проблематично, оскільки бактерії кишечника, як видається, впливають на функціонування вашої імунної системи та впливають на наш ризик діабету 2 типу, ожиріння та раку товстої кишки, згідно з даними Національного інституту здоров'я.

Що ще гірше, багато змішаних напоїв також містять велику кількість доданих цукрів (наприклад, міксери, такі як сік, тонік і газована вода), які, як ми знаємо, мають прозапальну дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти