StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Спинальний хірург назвав шість несподіваних причин болю в спині

2 серпня 2021, 15:44
Ви будете однозначно здивовані.
Плечо_масаж_спіна
Пийте багато води і обмежте вживання кофеїну, який зневоднює організм, говорить він./ Pixabay

Незадовільна обстановка в домашньому офісі, старий матрац, погана форма в тренажерному залі і стрес - все це поширені причини болю в спині.

Але ви не завжди можете визначити деякі з найбільш незвичайних причин, за якими болить спина.

Щоб допомогти, Гболахан Окубадеджо, доктор медицини, спинальний і ортопедичний хірург з Нью-Йорка, обговорює шість несподіваних причин болю в спині, які можуть бути причиною вашого дискомфорту.

відео дня

читайте такожПопередження про біль у спині: вправи, яких слід уникати

1. Зневоднення

"Коли ви зневоднені, диски хребта втрачають воду, і ваш хребет страждає", - говорить доктор Окубадеджо. "Коли це відбувається, хребет приймає на себе повний шок від ваших рухів, що може призвести до болю".

Як це виправити: пийте багато води і обмежте вживання кофеїну, який зневоднює організм, говорить він.

2. Ваш гаманець

Завжди тримайте гаманець у задній кишені? Це може бути причиною того, що у вас болить спина.

"Структурний дисбаланс у хребті може виникнути, коли ви сидите на гаманці", - говорить доктор Окубадеджо, тому що одна сторона вашого тіла раптово виявляється вище іншої.

"Це неправильне положення створює додаткове навантаження на нижню частину хребта, що може призвести до болю в попереку і оніміння", - пояснює він.

Те ж саме і з важким гаманцем або сумкою на одному плечі. Це також може " викликати нахил шиї та хребта, що може призвести до болю в спині", - говорить доктор Окубадеджо.

Виправити: на щастя, є просте рішення для полегшення болю в спині: "виймайте гаманець з задньої кишені, коли ви сідаєте, і регулярно перекладайте сумочку з одного плеча на інше", - говорить він.

3. Куріння

Потрібна ще одна причина, щоб кинути палити?

Негативні наслідки куріння стосуються не тільки легких. За словами доктора Окубадехо, куріння може викликати запалення і пошкодження зв'язок і м'язів в області хребта, що може привести до болю в спині.

Фактично, майже 37 відсотків курців повідомили про біль у спині порівняно з 23,5 відсотками некурящих, згідно з дослідженням Cureus у вересні 2016 року.

Нікотин також може змінити розмір кровоносних судин і здатність організму адаптуватися до болю, додає доктор Окубадехо. Ось чому:" коли нікотин потрапляє в кровотік, він уповільнює загоєння і гальмує регенерацію клітин в [спинномозкових] дисках", - пояснює доктор Окубадехо.

Куріння також знижує приплив крові до дисків (і, як наслідок, необхідних поживних речовин), що, за його словами, може привести до їх передчасного старіння і ще більше погіршити хворобливу спину.

Виправити: кинути палити назавжди.

4. Ваша одяг

Те, що ви носите, теж може бути причиною болю в спині. Насправді, згідно з дослідженням споживачів, проведеним Британською асоціацією хіропрактики в 2017 році, джинси скинни увійшли до п'ятірки головних винуватців одягу, що викликають болі в спині.

Чому? "Джинси скинни звужують легкі рухи в колінах і стегнах і впливають на те, як ми сидимо, - говорить доктор Окубадеджо. Погана постава відіграє важливу роль в болях в спині, тому що змушує м'язи хребта і спини напружуватися, щоб утримувати вас в неприродному положенні.

Зокрема, бюстгальтери без бретелей можуть не забезпечити достатнього посилення спини (особливо якщо у вас великі груди), - говорить доктор Окубадеджо. Ваші плечі можуть бути розтягнуті без ременів для підтримки, що може викликати тиск і біль у спині.

5. Ваша взуття

Ви коли-небудь помічали біль у спині після ночі в туфлях? Причини болю в спині не обмежуються одягом: високі підбори теж можуть підірвати здоров'я вашої спини.

За словами доктора Окубадехо, каблуки змінюють вашу ходу, змушуючи вас нахиляти таз і виштовхувати сідниці вперед, що призводить до вигину хребта. "У важких випадках це може викликати ішіас у тих, хто проводить багато часу, гуляючи на підборах", - додає він.

І туфлі без спинки-навіть на плоскій підошві-нічим не краще. За словами доктора Окубадеджо, якщо вам потрібно зім'яти пальці ніг, щоб взуття не впала при ходьбі, це обмежить вашу здатність використовувати передню частину стопи. В результаті це призводить до "перевантаження стегон, що призводить до м'язового дисбалансу, втоми нижньої частини тіла і болів в попереку", - пояснює він.

Виправте це: знову ж таки, скорочення часу, який ви проводите в незручному взутті, - це найрозумніша стратегія для усунення цих причин болю в спині.

6. Ваш телефон

Постійне нахил вперед для скролінгу на смартфоні може бути причиною болю в спині, тому що неправильна постава може викликати напругу в шиї, плечах і спині.

"Постійно згинаючи шию, щоб дивитися на телефон, ви стискаєте і напружуєте м'язи і сухожилля передньої частини шиї", - говорить доктор Окубадехо. "Це створює дисбаланс і призводить до зниження рухливості, болю в плечах і шиї, утворення кривизни у верхній частині спини і навіть до головних болів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти