StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Шість речей, які стоматологи роблять кожен день, щоб захистити свої зуби

6 серпня 2021, 23:22
Ось що стоматологи кажуть нам, що вони роблять регулярно.
Стоматологія, зуби, зубник
Їжте хрусткі овочі та фрукти / Стоматологія

Ні для кого не секрет, що кожен стоматолог є шанувальником чищення зубів щіткою і зубною ниткою. Насправді, давайте оновимо рекомендацію Американської стоматологічної асоціації (ADA) для цього:

  • Чистіть зуби двічі на день зубною пастою з фтором.
  • Чистіть між зубами (наприклад, зубною ниткою) один раз в день.
  • Відвідуйте стоматолога для регулярного чищення (на розсуд стоматолога, в залежності від стану ваших ясен і зубів).

Сподіваюся, ви будете дотримуватися цих рекомендацій для здорових зубів, але є й інші речі, які ви можете робити протягом дня для підтримки правильного здоров'я порожнини рота, які допоможуть вам уникнути карієсу, зберегти свіжість дихання і знизити ризик довгострокових проблем, таких як захворювання ясен.

Ось що стоматологи кажуть нам, що вони роблять регулярно:

відео дня

1. Пийте водопровідну воду

Якщо ви живете в районі з безпечною водопровідною водою, подумайте про перехід з бутильованої води на водопровідну, говорить LIVESTRONG.com Ручі Сахота, DDS, представник ADA і стоматолог в сімейній практиці у Фремонті, Каліфорнія.

"Я п'ю фторовану воду, і моя 6-річна дочка теж її п'є. Це природний засіб захисту зубів", - каже вона. "Фторована вода дає довгострокові переваги, роблячи зуби більш стійкими до кислотних атак, які можуть викликати карієс".

Враховуючи, наскільки жорстко це регулюється, а також дуже невелика кількість питної води, вона відчуває себе комфортно з точки зору безпеки, рекомендуючи її як своїм пацієнтам, так і своїй родині.

Якщо ви не хочете наливати воду з-під крана, подумайте про те, щоб зробити пару склянок води, яку ви споживаєте в день, з-під крана.

Вода сама по собі-незалежно від того, п'єте ви фільтровану або водопровідну - допомагає підтримувати чистоту зубів, оскільки змиває залишки їжі. Більш того, сухість у роті більш сприятлива для бактерій, що викликають карієс, говорить доктор Сахота.

Це ще більш серйозна проблема, якщо ви регулярно носите маску, так як маски для обличчя дозволяють легко забути про ковтку. Переконайтеся, що ви регулярно п'єте воду протягом усього дня.

2. Лизати зуби

Знайдіть секунду, щоб провести язиком по зубах. Чи є зверху шар плівки? Це наліт, який утворювався протягом дня.

Коли доктор Сахота відчуває, що настає полудень, вона видаляє "матеріал", проводячи додаткову чистку зубів.

3. Хрусткий

"Їжте хрусткі овочі та фрукти", - розповідає Марк Ловенберг, доктор медичних наук, з Lowenberg, Lituchy & Kantor в Нью-Йорку.

"Ці продукти видаляють бактеріальний наліт, який сидить на ваших зубах і викликає карієс або захворювання ясен. Мені подобаються яблука і селера, але все, що" хрумтить", покращує здоров'я ваших зубів", - говорить він.

4. Закуска з горіхів

"Жування допомагає стимулювати вироблення слини", - говорить доктор Сахота. І пам'ятайте, що саме ця слина допомагає підтримувати чистоту в роті.

"Ми знаємо, що продукти з низьким вмістом вуглеводів не збільшують ризик карієсу", - говорить вона.

Ось чому доктор Сахота пропонує горіхи як одну з кращих закусок для вашої посмішки: у них мало вуглеводів, до того ж вони містять ідеальну трійку білків, клітковини і жирів, щоб ви відчували себе ситими - так що ви не тягнетеся до солодкого, закуски з високим вмістом вуглеводів протягом дня.

5. Жувальна гумка

За словами доктора Сахота, жувальна гумка без цукру, що містить Ксиліт (цукровий спирт), допомагає захистити вашу посмішку, стимулюючи слиновиділення і зміцнюючи зуби.

6. Стрес

Стрес згубно для ваших зубів.

"Одна з найчастіших областей, на які впливає стрес, - це скронево-нижньощелепний суглоб, суглоб, який відкриває і закриває ваш рот", - говорить доктор Ловенберг.

Стрес змушує людей стискати і скрипіти зубами-часто навіть не усвідомлюючи цього. За його словами, те, що може початися як стиснення під час стресу, стає звичкою, яка зберігається надовго, навіть під час невеликого стресу.

"Шліфування сприяє відколам на зубах або їх зносу з віком", - говорить доктор Ловенберг.

Який прийом він використовує? Він пише слово "відкрити" на стікері, щоб нагадувати йому розтиснутися і відкрити рот. Якщо ви працюєте за столом, приклейте записку на екран комп'ютера, щоб нагадувати вам, що потрібно перевіряти час у своїх чомперів протягом дня.

Крім того, коли ви розслабляєте м'язи щелепи, ви можете виявити, що це допомагає решті тіла наслідувати їхній приклад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти