StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Серцевий напад: найкраще рослинне масло для зниження ризику

8 червня 2021, 21:14
Дієта має ключове значення.
рослинна олія
Дослідження також показало, що воно корисно як замінник масла або майонезу. / УНІАН

Серцевий Напад-це серйозна невідкладна медична допомога, коли приплив крові до серця раптово блокується, зазвичай через накопичення холестерину. Цей смертельний механізм підпадає під дію хвороб серця. На щастя, ви можете запобігти серцевому нападу, змінивши нездорові аспекти свого способу життя.

Дієта має ключове значення, і деякі продукти були виділені за їх корисні для серця властивості, пише Express.co.uk.

Згідно з дослідженням, представленим на наукових сесіях Американської кардіологічної асоціації з епідеміології та профілактики / способу життя та кардіометаболічного здоров'я, оливкова олія може допомогти знизити ризик серцевих захворювань.

читайте такожВисокий тиск: чотири фізичні ознаки, які говорять про критичний стан

Дослідження також показало, що воно корисно як замінник масла або майонезу.

"Попередні дослідження пов'язали високе споживання оливкової олії з поліпшенням здоров'я серцево - судинної системи, особливо в країнах Середземномор'я, де споживання оливкової олії набагато вище",-сказала провідний автор дослідження Марта Гуаш-Ферре.

"Наша мета полягала в тому, щоб з'ясувати, чи підвищене споживання оливкової олії корисно для здоров'я серця у населення США", - сказав Гуаш-Ферре, науковий співробітник відділу харчування Гарвардського університету. Школа громадської охорони Здоров'я Чана в Бостоні.

У дослідженні взяли участь 63 867 жінок та 35 512 чоловіків з 1990 по 2014 рік.

На початку дослідження у всіх учасників не було раку, хвороб серця та інших хронічних захворювань.

Кожні чотири роки вони відповідали на анкети про своє харчування і спосіб життя.

Дослідники виявили, що у тих, хто їв більше половини столової ложки оливкової олії щодня, ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 15 відсотків нижче, а ризик ішемічної хвороби серця - на 21 відсоток.

Заміна однієї чайної ложки масла, маргарину, майонезу або молочного жиру такою ж кількістю оливкової олії знизила ризик серцево-судинних захворювань на п'ять відсотків і ішемічної хвороби серця на сім відсотків.

Однак споживання більшої кількості оливкової олії не вплинуло на ризик інсульту.

Хоча оливкова олія виявилася більш корисною, ніж вершкове масло і маргарин, вона не принесла більшої користі, ніж інші рослинні масла, такі як кукурудзяна, рапсова, сафлорова і соєва.

"Одне цікаве дослідження показує, що, хоча оливкова олія була кращою, ніж більшість тваринних жирів і маргарин, у досліджуваній популяції вона не перевищувала рослинних олій", - сказав Гуаш-Ферре.

Це означає, що заміна будь-якого типу тваринного жиру рослинними оліями, включаючи оливкову олію, а також інші масла, може бути гарною стратегією для поліпшення здоров'я серцево-судинної системи.

Дослідники відзначили, що багато маргаринів містять значну кількість трансжирних кислот, коли дослідження почалося в 1990 році, тому результати можуть не відноситися до доступних зараз овочевих маргаринів.

Результати також були спостережними, що означає, що вони не доводять причинно-наслідковий зв'язок.

Однак невеликі інтервенційні дослідження показали, що заміна тваринних жирів оливковою олією благотворно впливає на рівень жиру в крові.

"Необхідні подальші дослідження, щоб вивчити механізми, що лежать в основі цієї асоціації, а також вплив інших рослинних олій на здоров'я серця", - сказав Гуаш-Ферре.

Симптоми серцевого нападу можуть включати:

  • Біль у грудях - може здаватися, що груди стискається або стискається важким предметом, і біль може поширюватися від грудей до щелепи, шиї, рук і спини.
  • Плутане дихання
  • Почуття слабкості або запаморочення, або і те, і інше
  • Непереборне почуття тривоги.

Важливо відзначити, що не всі відчувають сильний біль у грудях.

"Це особливо характерно для багатьох жінок. Біль часто буває легким і помилково приймається за нетравлення шлунка", - пояснює NHS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти