StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сім речей, які дерматологи роблять кожен день для здоров'я шкіри

21 травня 2021, 07:45
Ліцензовані дерматологи розповіли, як вони доглядають за собою і своєю шкірою.
Особа_уход_за_кожів
Важливо не тільки думати про зовнішній вигляд, а про здоров'я в цілому / Pixabay

Зазвичай шкіра у дерматологів сяюча, чиста і здорова. Так виходить завдяки доступу до кращих продуктів і процедур, а також прихильності здоровому способу життя.

Ліцензовані дерматологи розповіли, як вони доглядають за собою і своєю шкірою.

1. Вони знаходять свою " дзен-зону"

"Я знаходжу свою" дзен-зону "хоча б раз на день", - каже LIVESTRONG.com Мона Гохара, доктор медичних наук, доцент кафедри дерматології Єльської школи медицини. "Це знижує вироблення гормону стресу кортизолу, який може викликати запалення і старіння шкіри", - додає вона.

Іншими словами, важливо протягом дня приділяти час тому, щоб розслабитися або освіжитися. Це може бути кілька хвилин медитації, швидка йога, запис в щоденнику, прослуховування музики або просто кілька глибоких вдихів.

читайте такожЩо можна зробити, щоб зміцнити обвислу шкіру: рекомендації

Неважливо, як це виглядає, просто потрібно знизити рівень стресу. Згідно з оглядом, опублікованим у червні 2014 року в журналі "цільові показники ліків від запалення та алергії", стрес пов'язаний з передчасним старінням шкіри. Він також може викликати запальні захворювання, такі як псоріаз, екзема та прищі.

2. Вони сплять прекрасним сном

Доктор Гохара також робить своїм головним пріоритетом хороший сон, тому що він також може захистити від стресу і запалень, які можуть з'явитися на вашій шкірі.

Недолік сну може позначитися на здоров'ї шкіри навіть в короткостроковій перспективі. У невеликому дослідженні Skin Research and Technology, проведеному в березні 2020 року, в якому вивчалися корейські жінки у віці від 40 років, всього одна ніч короткого сну, зменшувала зволоження, еластичність і сяйво шкіри, а зморшки були більш вираженими.

3. Вони проводять активний час поза домом

Дерматологи не бояться сонця. (Вони просто намазують SPF перед виходом на вулицю і повторно наносять кожні дві години, як, звичайно, радять.)

"Я вважаю, що гарне поєднання занять на свіжому повітрі-це хороший спосіб урізноманітнити вправи, що складаються з силових тренувань, кардіо і йоги", - говорить Кармен Ентоні Джуліан, доктор медичних наук, сертифікований дерматолог.

Деякі заняття включають серфінг з веслом, Каякінг, катання на гірських велосипедах і кемпінг.

Звичайно, це не на кожен день, але мета - регулярно займатися чимось фізично активним і відпочивати від усього цього, що важливо для уповільнення процесу старіння,-говорить він.

"Було доведено, що перебування далеко від роботи і вдома на природі підвищує рівень ендорфінів і знижує рівень кортизолу", - додає доктор Джуліан.

4. Вони більше посміхаються

Може бути, ви турбувалися про свої мімічні зморшки, але ось таємниця: більше посміхатися-це те, що Лоретта Сіральдо, доктор медичних наук, сертифікований дерматолог Майамі, зараховує її молодий вигляд.

"Посмішка часто тонізує м'язи, які утримують кут рота піднятим, і зміцнює, і тонізує лінію підборіддя, шиї і підборіддя. Це дійсно допомогло мені мати пристойно гладку шию і лінію підборіддя, а також мінімальні зморшки, навіть незважаючи на те, що мені вже за 60 " " - каже вона.

Потрібен поштовх, щоб більше посміхатися? Вона рекомендує посміхатися, коли ви дивитеся в дзеркало, замість того, щоб автоматично шукати недоліки особи. Ви також можете проводити час, посміхаючись, думаючи про позитивні речі у своєму житті під час практики подяки.

5. Вони м'яко сушать

Помітили, що взимку шкіра сохне? Так само чинить і Маріса Гаршик, доктор медицини, сертифікований дерматолог в Mdcs Dermatology в Нью-Йорку.

Коли доктор Гаршик виходить з душу, як вона розповіла, вона обов'язково промокає себе рушником (без інтенсивного розтирання!), а потім відразу ж наносить зволожуючий крем. Ноги (особливо пересохле місце) вона намазує вазеліном, перш ніж надіти шкарпетки.

"Ці речовини допомагають утримувати вологу і допомагають шкірі зберігати природні масла, запобігаючи її висиханню", - говорить вона.

6. Вони дотримуються середземноморської дієти

Продукти, що входять до середземноморської дієти, а саме свіжі овочі, оливкова олія і нежирний білок, є кращими, коли мова йде про харчування здорової шкіри, сказав Джейсон Міллер, доктор медицини, сертифікований дерматолог Schweiger Dermatology Group у Фріхолді.

Доктор Міллер також уникає продуктів з високим вмістом цукру (наприклад, десерти, цукерки, газовані напої, соки). Попередні дослідження показують, що надлишок дієтичного цукру прискорює старіння шкіри.

Це всього лише частина загального здорового способу життя, який включає в себе відмову від куріння, фізичні вправи і управління стресом, що дозволяє " організму функціонувати на оптимальному рівні, що часто призводить до поліпшення текстури і зовнішнього вигляду шкіри", - говорить він.

7. Вони наносять SPF на губи

Одна справа доктор Гаршик Аль носить з собою: бальзам для губ з SPF в її сумці.

"Хоча губи, безумовно, є головною особливістю обличчя, багато людей забувають нанести на них сонцезахисний крем", - каже вона. Але губи все одно можуть постраждати від ультрафіолетового випромінювання. "Це може призвести до стану, відомого як Актинічний хейліт, коли губи стають сухими і потрісканими в результаті пошкодження сонцем".

На губах також може розвинутися рак шкіри. Тому наступного разу, коли ви вийдете з дому, пам'ятайте: проведіть пальцем і вперед.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти