StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Найкрутіші овочі: які плоди треба обов'язково їсти щодня

13 вересня 2022, 04:40оновлено 13 вересня 2022, 09:42
Главред розбирався, в яких овочах містяться найбільше вітамінів, і які плоди є найкориснішими для жінок.
овочі
Які овочі найкорисніші / ua.depositphotos.com

Відомо, що вживання овочів відмінно позначається на стані всього організму. Главред розбирався, які овочі найкорисніші і чому їх у першу чергу потрібно включати до свого щоденного раціону.

Помідор

Відомо, що червоні плоди, насичені лікопіном, допомагають запобігти появі онкологічних захворювань. Плоди містять безліч вітамінів, які утримують в нормі тиск, а також різко скорочують кількість вільних радикалів в крові.

 помідори, мариновані помідори, помідори рецепт
Чим помідори корисні для здоров'я / pixabay

Броколі

Цей овоч багатий антіоксадантами, які істотно знижують ризик виникнення раку легенів, кишечника і прямої кишки. Також брокколі містить багато вітаміну С, бета-каротину і фолієвої кислоти, що відмінно зміцнює імунітет до грипу та сезонних застуд. Вчені довели, що цей овоч є найкориснішим для здоров'я жінок.

відео дня

Брюссельська капуста

Вона особливо необхідна жінкам під час вагітності, бо містить вітаміни групи В, фолієву кислоту, які дозволяють уникнути виникнення дефектів розвитку плода, зокрема, проблем із нервовою трубкою. Також капуста містить жирні кислоти Омега-3, вітаміни В і С.

Морквина

Не дарма цей помаранчевий овоч дуже люблять діти, адже він покращує гостроту зору, стан волосся і шкіри. Морква багата вітаміном А і С - вони піклуються про здоров'я серцево-судинної системи.

Морква
Морква рекомендує їсти щодня / Фото pixabay.com

Гарбуз

Цей "осінній гість" містить багато бета-каротину і вітаміну С. Овоч допоможе поліпшити стан суглобів при артритах і остеартритах. Також в гарбузі міститься багато магнію, калію і волокон, корисних для роботи кишківника.

Батат

Інакше цей овоч ще називають "солодкою картоплею", він містить багато вітаміну С. Коренеплід багатий залізом і волокнами, тому не тільки забезпечує наш організм енергією, але і допомагає поліпшити травлення.

Баклажан

Вони містять безліч корисних речовин для серця. Грубі волокна і калій допомагають зміцнити організм і знижують ризик розвитку недоумства і паралічу.

баклажан
Баклажани також необхідні для здоров'я / відкриті джерела

Болгарський перець

Незалежно від кольору овочу (він може бути червоним, жовтим або помаранчевим), до його складу входить багато фолієвої кислоти і ліколіну, що знижують ризик розвитку раку товстої кишки, легенів і підшлункової залози.

Перец_болгарський_перець
Чим корисний перець для організму людини / Pixabay

Шпинат

Він містить багато хлорофілу і весь набір вітамінів і поживних речовин, який необхідний для підтримки здоров'я. Допомагає боротися з від серцевою недостатністю.

Цибуля

Цей овоч з гострим запахом особливо корисний для людей, які страждають остеопарозом, оскільки в цибулі є пептиди GPCS, що уповільнюють процес руйнування кальцію в організмі. Лук також ефективний в боротьбі із захворюваннями серця і діабетом завдяки вітаміну C і солям фолієвої кислоти.

Цибуля
Чим корисний лук для здоров'я / ua.depositphotos.com

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти