StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

П'ять речей, які кардіологи роблять кожен день для захисту серця

7 травня 2021, 09:46
9911
Якщо ви хочете мати здорове серце, зробіть медитацію частиною свого повсякденного життя.
Серце
Кардіологи поділилися своїми щоденними методами захисту головного мотора організму / petra oximoxi / Flickr

Безсумнівно, регулярні вправи і здорове харчування є ключем до підтримки сильного серця. Але є також безліч інших звичок, які також можуть підтримати здоров'я серця.

Кардіологи поділилися своїми щоденними методами захисту серця, які ви можете включити в свій розпорядок дня, пише Livestrong.com.

1. Зробіть сон пріоритетним

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC), третина дорослих повідомляє, що вони не отримують рекомендованих семи годин сну. Але сон має вирішальне значення для здоров'я серця.

відео дня

читайте такожПора терміново перевірити серце: сім ранніх " маячків"

Дійсно, люди, які не сплять, як правило, відчувають більше проблем зі здоров'ям, включаючи високий кров'яний тиск, діабет 2 типу та ожиріння, що може підвищити ризик серцевих захворювань, серцевого нападу та інсульту, за даними CDC.

Крім того, достатній сон - від семи до дев'яти годин щоночі - "допомагає знизити кров'яний тиск, зробити вас щасливішими, підтримувати здорову вагу та знизити рівень гормонів стресу", - сказав Джон Хіггінс, доктор медичних наук, спортивний кардіолог з Медичної школи Макговерна при UTHealth.

2. Медитуйте

Якщо ви хочете мати здорове серце, зробіть медитацію частиною свого повсякденного життя.

"Ми всі можемо визнати, що в цьому році стрес довів нас до межі, і медитація стала важливою частиною того, що дозволило мені впоратися з цим", - говорить Сюзанна Стейнбаум, доктор медицини, кардіолог з Нью-Йорка.

"Дослідження показали, що медитація протягом 20 хвилин двічі на день може знизити частоту виникнення високого кров'яного тиску і серцевих захворювань", - говорить доктор Стейнбаум.

Це тому, що практика медитації "врівноважує вегетативну нервову систему, посилюючи парасимпатичну систему в стані спокою і зменшуючи симпатичну систему "бий або біжи", яка пов'язана з вивільненням гормонів стресу", - пояснює вона.

Крім того, медитація в нерухомому стані також покращує сон і рівень енергії, додає доктор Штейнбаум. Дійсно, заспокійлива медитація уві сні може бути схожою на колискову після довгого дня.

3. Смійтеся багато

Коли справа доходить до здоров'я серця, сміх дійсно може бути найкращим ліками. Сміх (і посмішка) може знизити кров'яний тиск і знизити рівень гормонів стресу, говорить доктор Хіггінс. Фактично, попередні дослідження показують, що хороший сміх може поліпшити функцію артерій і кровотік, за даними Harvard Health Publishing.

Але як? Хоча точний механізм досі невідомий, вчені припускають, що він має якесь відношення до ендорфінів, які виробляються, коли ви смієтеся. Ці хімічні речовини мозку можуть зв'язуватися з опіатними рецепторами в слизовій оболонці кровоносних судин, викликаючи вивільнення оксиду азоту, який розслабляє артерії. А коли ваші артерії розслаблені, вони стають ширшими і гнучкішими, посилюючи кровотік.

4. Вибирайте природу

Ще один спосіб поліпшити здоров'я серця-проводити більше часу на свіжому повітрі.

"Свіже повітря та сонячне світло (принаймні 15 хвилин на день) можуть допомогти підвищити рівень вітаміну D та мелатоніну, які важливі для здоров'я кісток, травлення та сну", - говорить доктор Хіггінс.

Більш того, дослідження показують, що вітамін D може відігравати роль у запобіганні певним станам, включаючи серцеві напади.

5. Слухайте свої улюблені мелодії

Немає нічого кращого, ніж чудова пісня, яка підніме вас. Виявляється, за цим ефектом гарного самопочуття стоїть наука.

"Щоденне прослуховування улюбленої музики протягом півгодини покращує настрій і збільшує вироблення оксиду азоту", - говорить доктор Хіггінс. (Пам'ятайте, оксид азоту допомагає розслабити артерії і полегшити кровотік.)

Хороші мелодії можуть навіть знизити емоційне напруження людей, зайнятих у професіях з високим рівнем стресу. Дослідження, проведене в листопаді 2011 року в Journal of Advanced Nursing, показало, що медсестри, які слухали свою улюблену заспокійливу музику протягом 30 хвилин, мали нижчий рівень сприйнятого стресу, частоту серцевих скорочень і рівень кортизолу, ніж їхні колеги, які просто сиділи спокійно протягом півгодини.

А зниження стресу важливо для захисту вашого серця. Це тому, що, коли ви відчуваєте напругу, ваше тіло виділяє стрес і запальні гормони, які можуть викликати пошкодження артерій і, в кінцевому підсумку, привести до серцевих захворювань, - говорить доктор Штейнбаум.

Отже, все, що може знизити стрес - наприклад, відмінний плейлист - допоможе зміцнити здоров'я серця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти