StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

П'ять способів уникнути зараження мікробами в ресторані

5 липня 2021, 09:48оновлено 5 липня 2021, 20:20
В епоху нової пандемії коронавірусу вечеряти поза домом ще більш ризиковано.
1625463585-7762.jpg
Перш за все, ваш рівень ризику, безумовно, залежить від вашого статусу щеплення / Pixabay

Завдяки загальному простору, а також безлічі рук, які торкаються ваших тарілок, посуду і склянок, ви можете побоюватися мікробів, що ховаються в ресторанах.

В епоху нової пандемії коронавірусу вечеряти поза домом ще більш ризиковано-якщо ви не вакциновані, є ризик заразитися або поширити вірус.

Якщо ви не хочете, щоб ваша основна страва була пов'язана з мікроорганізмами, прочитайте експертні способи уникнути зараження (або поширення) мікробів в ресторані.

відео дня

1. Вирішіть, чи варто ризикувати обідом поза домом

Перш за все, ваш рівень ризику безумовно залежить від вашого прищепного статусу. Для тих, хто повністю вакцинований, Центри контролю і профілактики захворювань (CDC) оцінюють обід в приміщенні як "найбезпечніше" заняття, але для людей, які ще не вакциновані, це вважається "найменш безпечним".

читайте такожЗдоров'я кишечника: Уникайте цих продуктів, оскільки вони вбивають кишкові мікроби

За даними CDC, вечеря на свіжому повітрі менш небезпечна для людей, які не пройшли вакцинацію, але все ж вважається "менш безпечним", якщо ви ділите стіл з людьми, які не проживають у вашому домі.

2. Носіть маску

Після повної вакцинації ви можете ходити в ресторани без маски, згідно з рекомендаціями CDC. Тим не менш, державні або місцеві правила, а також правила, встановлені самими ресторанами, можуть означати, що вам все одно потрібно надягати маску для обличчя.

І носити маску все одно необхідно, якщо ви ще не вакциновані. Це те, що вводить їжі поза домом.

"Неможливо поставити маску під час їжі, і це основна причина, чому я б віддав перевагу їжі на винос, а не в ресторані", - сказав Брендон Дж. Браун, магістр охорони здоров'я, доктор філософії, епідеміолог і доцент кафедри соціальної медицини.

COVID-19 поширюється переважно повітряно-крапельним шляхом при розмові, чханні або кашлі. Отже, є велика ймовірність, що мікроби циркулюють в повітрі, коли люди їдять свою личинку і балаканину.

Тим не менш, якщо ви хочете пообідати поза домом, одягайте маску під час входу та виходу з ресторану, коли ви не їсте і не п'єте, або коли ви йдете в туалет, говорить Браун.

3. Не дозволяйте посуді торкатися столу

Щоб уникнути попадання мікробів в рот не допускайте прямого контакту посуду зі столом. За словами мікробіолога з Університету Арізони Чарльза герби, доктора філософії, мікробіолога з Університету Арізони Чарльза герби, яке показало, що 70 відсотків стільниць в барах і ресторанах містять шкідливі бактерії.

Дослідження герби показало, що майже 90 відсотків кухонних полотен, що використовуються для миття стільниць, дали позитивний результат на коліформних бактерій (тип бактерій, виявлених у фекаліях), в той час як 54 відсотки містили кишкову паличку.

Частково це може бути пов'язано з тим, що співробітники не використовують належні дезінфікуючі засоби або, якщо вони використовують, не дають достатньо часу для того, щоб дезінфікуючі спреї подіяли, говорить Герба.

Добре, але що, якщо ваша вилка торкнеться столу всього на кілька секунд? "Я знаю, що багато хто до сих пір використовують" правило 5 секунд", щоб визначити, чи слід використовувати або споживати предмет після контакту з поверхнею, але, на жаль, мікроби, як правило, не підкоряються цим правилам", - говорить Джейсон Кіндрачук, Вірусолог з Університету Манітоби в Канаді.

Замість того, щоб ризикувати зараженням, краще перестрахуватися і попросити у вашого сервера новий набір посуду.

4. Часто мийте руки

Щоб захистити себе та інших під час пандемії, CDC рекомендує мити руки водою з милом протягом не менше 20 секунд (приблизно стільки ж, скільки вам потрібно, щоб двічі заспівати пісню "З Днем Народження") при вході і виході з закусочної.

Але майте на увазі, що громадські туалети є проблемою для можливої передачі коронавірусу. Вони збільшують ваші шанси зустріти більше відвідувачів, які можуть бути хворі COVID-19. Якщо можливо, дотримуйтесь одинарних ванних кімнат, щоб уникнути контакту з іншими людьми.

У будь-якому випадку одягніть маску, використовуйте паперові рушники, щоб не торкатися дверних ручок і кранів, і, якщо вам потрібно скористатися зручностями, опустіть кришку унітазу перед змивом.

Ванні кімнати - не єдине місце появи докучливих комах в ресторані.

Фактично, дослідження, проведене в липні 2015 року в Journal of Food Safety, виявило наявність стафілокока і кишкової палички в меню ресторанів, які потім були передані в руки клієнтів, і що ці бактерії виживали протягом як мінімум двох днів. Ось чому, щоб зменшити потенційне поширення мікробів, таких як вірус, що викликає COVID-19, CDC рекомендує ресторанам відмовитися від меню багаторазового використання на користь одноразових або цифрових.

5. Соус

Такі приправи, як сіль і кетчуп, не сильно збільшують харчову цінність вашої їжі, і захопити шейкер або пляшку теж може бути не найкращою ідеєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти