StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Перевірка симптомів: наскільки точний Google і чи може він поставити діагноз

5 квітня 2021, 22:09
Лікарі розповіли, чи можна гуглити симптоми.
google chrome
Експерти не дуже люблять, коли гуглять симптоми / Pixabay

Перевірка симптомів часто є необачним кроком для людей, стурбованих своїм здоров'ям. Більшість хвороб має безліч потенційних причин і різних наслідків, а це означає, що перевіряючі часто не можуть дати надійний висновок.

Як пише Express.co.uk, часто вони можуть викликати серйозне занепокоєння у зв'язку з діагнозом, викликаючи сильний стрес, що насправді є повсякденною проблемою.

Наскільки точний Google для перевірки симптомів?

Google спрямовує людей, які шукають симптоми, до мільйонів потенційних сайтів-перевіряючих. Чи допомагають ці сайти або викликають занепокоєння, залежить від їх передплатників, і люди можуть в кінцевому підсумку знайти симптоми на сайті, що підтверджує їх гірші побоювання.

Ті, хто турбується про своє здоров'я, можуть виявити, що це погіршує якість їхнього життя, оскільки часті пошуки часто викликають емоційний дискомфорт.

читайте також"5 кроків": Google підказав Користувачам, як розпізнати фейк-ньюс

Насправді, більшість умов не такі суворі, як може здатися.

На думку експертів, людям слід уникати Google для перевірки симптомів.

Ріс Самані, засновник Signature Pharmacy, сказав, що Google не повинен виступати в якості єдиного засобу перевірки. Замість цього людям слід проконсультуватися з фахівцем, якщо їх турбують симптоми.

Він сказав:"як Медичний працівник, я зазвичай не раджу Шукати в Google симптоми. Google-це пошукова система, призначена для відображення веб-сайтів, що відповідають вашим умовам пошуку. Веб-сайти, що займають найвищі позиції в рейтингу, традиційно отримують ті, які платять за те, щоб працювати на вершині рейтингу своїх веб-сайтів; вони не обов'язково є діагнозом ваших симптомів. Симптоми пошуку в Google можуть викликати подальше занепокоєння з приводу ваших симптомів; це тому, що схожі симптоми можуть бути пов'язані з широким спектром різних станів, і вам слід звернутися до практикуючого лікаря для постановки точного діагнозу".

"Крім того, в деяких випадках вам можуть знадобитися ліки, які повинні бути прописані вашим лікарем", - говорить він.

Вчені підтвердили, що засоби перевірки симптомів часто неточні.

Систематичний огляд, проведений дослідниками Шеффілдського університету та опублікований Національним центром біотехнологічної інформації (NCBI), проаналізував засоби перевірки симптомів та служби оцінки здоров'я при надзвичайних проблемах зі здоров'ям.

Їх аналіз діагностичного методу прийшов до висновку, що чекери були "поганими в абсолютному вираженні".

Вони торкнулися одного дослідження, проведеного Ханною Семігран і її командою в Гарвардській медичній школі, яке показало, що вони були правильними в 34 відсотках випадків при 770 стандартних оцінках пацієнтів.

Результати дослідження показали, що продуктивність значно різниться між діагностичними платформами.

Вони також відрізнялися залежно від типу стану, будь то звичайне або рідкісне.

В кінцевому підсумку лікарі, швидше за все, першими поставлять правильний діагноз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти