StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Перша допомога при сонячних опіках шкіри: що швидко може допомогти

26 травня 2021, 02:14
Важливо почати лікування сонячного опіку, як тільки ви його помітите.
Ногі_нога_на_ногу_пляж
Перше, що вам слід зробити, це сховатися від сонця / Pixabay

Ваша шкіра може згоріти, якщо на неї буде потрапляти занадто багато сонця без належного захисту у вигляді сонцезахисного крему і одягу.

Щоб допомогти загоїти і заспокоїти палаючу шкіру, важливо почати лікування сонячного опіку, як тільки ви його помітите. Дотримуйтесь порад дерматологів, щоб полегшити дискомфорт, повідомляє Американська академія дерматології.

  • Перше, що Вам слід зробити, це сховатися від сонця, бажано в приміщенні.
  • Часто приймайте прохолодні ванни або душ, щоб полегшити біль. Як тільки ви вийдете з ванни або душу, обережно промокніть себе насухо, але залиште на шкірі трохи води. Потім нанесіть зволожуючий крем, щоб вода утримувалася на шкірі. Це допоможе зменшити сухість.
  • Використовуйте зволожуючий крем, що містить алое вера або сою, щоб заспокоїти запалену шкіру. Якщо в якійсь певній області відчувається особливий дискомфорт, ви можете нанести крем з гідрокортизоном, який можна купити без рецепта. Не лікуйте сонячні опіки за допомогою" каїнових " продуктів (наприклад, бензокаїну), так як вони можуть викликати роздратування шкіри або викликати алергічну реакцію.
  • Розгляньте можливість прийому аспірину або ібупрофену, щоб зменшити набряк, почервоніння і дискомфорт.
  • Пийте більше води. Сонячний опік притягує рідину до поверхні шкіри і від решти тіла. Додаткове пиття води при сонячному опіку допомагає запобігти зневодненню.
  • Якщо на вашій шкірі з'являються пухирі, дайте пухирям зажити. Пухирі на шкірі означає, що у вас сонячний опік другого ступеня. Ви не повинні лопати пухирі, так як вони утворюються, щоб допомогти вашій шкірі зажити і захистити вас від інфекції.

Будьте особливо обережні, щоб захистити обгорілу шкіру, поки вона заживе. На вулиці носіть одяг, що закриває шкіру. Найкраще підійдуть щільні тканини.

Коли ви підносите тканину до яскравого світла, ви не повинні бачити, як крізь неї проникає світло.

читайте такожЯк лікувати сонячний опік: міфи про кокосовому маслі і оцті

Хоча це може здатися тимчасовим станом, сонячний опік-результат надмірного впливу сонячних ультрафіолетових (УФ) променів-може викликати тривале пошкодження шкіри.

Це пошкодження збільшує ризик захворювання на рак шкіри, тому дуже важливо захистити шкіру від сонця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти