StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Ніколи не чистьте зуби": стоматолог розірвала TikTok незвичними порадами

7 червня 2024, 16:38
2766
Чищення зубів це важлива рутина для кожної людини, однак стоматолог з мережі переконує, що у деяких випадках краще утриматися від цієї процедури.
Зубы, зубная щетка и паста
У яких випадках не потрібно чистити зуби / Коллаж: Главред, фото: flickr

Усі ми звикли, що гігієна ротової порожнини - ритуал кожного ранку і вечора. Але, як би це дивно не було, іноді потрібно забути про зубну щітку і пасту. Британська стоматолог Шааді Манучехрі розповіла у своєму TikTok у яких випадках варто уникати цієї процедури. Її відео завірусилось у мережі більш як на 12 мільйонів переглядів.

Люди вважають, що витрачати час вранці та ввечері на чищення зубів надважливо, аби уникнути утворення нальоту, карієсу, захворювань ясен чи неприємного запаху з рота. Лікар Манучехрі дотримується думки, що настільки ж важливо не чистити зуби. Вона розповіла, у яких ситуаціях це буде доречно.

Після блювання

При таких обставинах мабуть усім хочеться чим скоріше позбутися неприємних відчуттів у ротовій порожнині, однак від чищення зубів потрібно утриматись, каже лікарка.

відео дня

"Вміст шлунка надзвичайно кислий, а ваші зуби складаються з мінералів. Отже, коли вміст шлунка потрапляє в рот, у роті дуже кисло. І якщо ви відразу почистите зуби, ви ще більше втираєте цю кислоту в зуби. Тому зачекайте принаймні 30-60 хвилин, перш ніж чистити зуби. Натомість ви можете прополоскати рот рідиною для полоскання та випити трохи води, щоб швидше нейтралізувати цю кислоту", - порадила вона.

Після кави

Багатьох любителів ароматного напою дратують неприємні відчуття у роті після кави, тому вони одразу беруть до рук щітку і пасту. Але британська лікарка вважає це неправильним.

"Ніколи не чистьте зуби після того, як ви щойно випили каву. Кава досить кисла, і особливо якщо додати молоко та цукор, це може погіршити кислотність. Якщо ви одразу почистите зуби, ви втиратимете кислоту в зуб і таким чином навмисне його зношуєте", - сказала Манучехрі.

За порадою стоматолога, замість чищення зубів краще просто прополощіть рот чи випийте води. Якщо утриматись неможливо - то беріться до щітки хоча б через годину після прийому напою.

Після сніданку

Стоматолог Шааді Манучехрі своєю порадою фактично розставляє крапки над "і" у суперечці двох таборів - тих, хто вважає правильним чистити зуби до сніданку, і тих, хто після.

"Не чистіть зуби після сніданку, чистіть їх заздалегідь, тому що, якщо ви почистите зуби відразу, ви пошкодите свою емаль. І насправді, коли ви прокидаєтеся вранці, у вас у роті досить багато бактерій, і їх потрібно почистити перед сніданком", - зауважила вона.

Дивіться відео про те, коли не потрібно чистити зуби:

Хто така Шааді Манучехрі?

Шааді Манучехрі - стоматолог з Лондона, засновниця клініки Smart Dental & Aesthetics, яка відома у мережі своїми відео з порадами щодо догляду за зубами. Сторінка у TikTok Манучехрі налічує понад 290 тисяч підписників та більше 9 мільйонів вподобань.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти