StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Німіє обличчя: в чому може бути причина

15 квітня 2021, 21:45
Оніміння обличчя и може свідчити про серйозні проблеми зі здоров'ям.
Особа, жінка
Обличчя може оніміти від інсульту / alpika.ru

Занепокоєння може викликати оніміння обличчя і його поколювання. Ці симптоми тривоги можуть викликати занепокоєння з приводу серйозної проблеми зі здоров'ям, наприклад інсульту або травми голови.

Оніміння може бути викликане безліччю різних станів, але поколювання і оніміння є одними з найбільш поширених симптомів тривоги, особливо під час панічної атаки.

Чи може тривога викликати оніміння обличчя і як?

Коли людина відчуває занепокоєння, його тіло реагує низкою змін, які готують його до боротьби або втечі від реальної або передбачуваної загрози.

Одне з швидких змін, які відбуваються в цих випадках, - це звуження судин з надійного джерела. Це означає, що кровоносні судини звужуються, що, в свою чергу, знижує кровотік по всьому тілу. Зазвичай це викликає оніміння і поколювання.

Це оніміння, як правило, зачіпає руки, ступні або ноги. Однак це також може статися на обличчі. Людина, яка стискає щелепи або плечі, коли відчуває занепокоєння, може помітити підвищену напругу навколо обличчя і голови.

читайте такожВічно молоді: як кореянки доглядають за обличчям

Занепокоєння може навіть викликати оніміння в роті або язику. У звіті про випадок, проведеному в 2015 році, згадується досвід чоловіка, чия тривога і депресія викликали оніміння мови. Після прийому антидепресантів оніміння зникло.

Хоча людина, яка страждає тривогою, може зосередитися на онімінні обличчя, найбільш ефективне лікування зосереджено на самому тривожному стані. У міру ослаблення занепокоєння очікується, що фізичні ефекти, що викликають оніміння, також зменшаться.

У момент нападу паніки нагадування про те, що оніміння є ознакою паніки, також може допомогти зменшити тривогу. Це може допомогти запобігти паніці з приводу фізичних симптомів.

Деякі варіанти лікування тривоги включають:

Терапія: під час терапії людина може обговорити свою тривогу, отримати допомогу в управлінні симптомами та розробити план управління панічними атаками та іншими страшними симптомами.

Ліки: деякі ліки, що відпускаються за рецептом, можуть допомогти при неспокої. Антидепресанти можуть допомогти з часом полегшити тривогу, в той час як група препаратів, званих бензодіазепінами, може допомогти при більш гострому неспокої, такому як панічні атаки, пропонуючи майже негайне полегшення.

Підтримка: підтримка близьких може допомогти, коли людина охоплена панікою, особливо коли він панікує через фізичні симптоми, такі як оніміння. Деякі люди вважають, що групи підтримки та навичок пропонують додаткову допомогу від людей, які розуміють проблеми життя з тривогою.

Догляд за собою: люди, які відчувають занепокоєння, можуть відстежувати свої симптоми і те, як вибір способу життя може вплинути на ці симптоми. Регулярні вправи, глибоке дихання або ведення щоденника можуть допомогти зменшити стрес.

Коли звертатися до лікаря

Люди, які відчувають панічні напади або тривогу, також можуть відчувати інші фізичні симптоми, які можуть викликати тривогу та призвести до подальшого занепокоєння.

Фактично, звичайне переживання в моменти сильної паніки-це страх смерті або віра в неминучість смерті.

Оніміння обличчя може викликати страх перед інсультом і, в рідкісних випадках, фактично може бути симптомом інсульту. Людям, що страждають тривогою, слід знати симптоми, що відрізняють інсульт від тривоги.

Вам слід звернутися до відділення невідкладної допомоги, якщо:

  • Оніміння з'явилося до занепокоєння і зачіпає тільки одну сторону особи.
  • Людина не може підняти обидві руки або, коли вони це роблять, одна рука рухається вниз.
  • Людині важко говорити, ходити або бачити.
  • Людина відчуває себе дуже розгубленим або втрачає свідомість.
  • У людини раптовий сильний головний біль без іншої очевидної причини.
  • Людина може бачити тільки одним оком.
  • Обличчя людини опускається.
  • Людина посміхається, але посмішка виглядає по-різному на кожній стороні обличчя.

Панічна атака може бути дуже лякаючою, але вона не є небезпечною або небезпечною для життя, якщо у людини немає інших симптомів серйозного захворювання.

Наприклад, люди з серповидно-клітинною анемією можуть мати більш високий ризик серповидно-клітинної кризи, коли кровоносні судини звужуються через занепокоєння. Оніміння може бути ознакою звуження цих кровоносних судин.

В іншому випадку, як правило, можна безпечно впоратися з симптомами паніки в домашніх умовах. Однак людині слід звернутися до лікаря, якщо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти